Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2011,
7.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 9. 2011, 7.30

8 let

Selektor non-stop razmišlja o EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Boris Denič v nobenem trenutku ne miruje. Selektor, ki sanja rokomet, že dolgo časa razmišlja o slovenski reprezentanci pa tudi evropskem prvenstvu, ki ga čaka čez pet mesecev.

V poletnem času je resda nekoliko opustil aktivnosti, a brez rokometa ni mogel. Obiskal je tako poletni tabor Uroša Zormana v Savudriji kot kamp Rokometne zveze Slovenije za mlade rokometaše. Budno je spremljal tudi mladinsko svetovno prvenstvo v Grčiji in kadetsko v Argentini Pravi, da so mladi z osmim in devetim mestom, dosegli lep rezultat. "Super je, da otroci igrajo rokomet. Vedeti morate, da so v mlajših selekcijah nihanja velika in lahko vsak premaga vsakega. Ni treba biti razočaran po teh mestih, čeravno je kazalo na višje. Dobro je, da so bili na prvenstvih, da so igrali tekme, da so dobili izkušnje in nenazadnje zmagovali in izgubljali," pravi selektor slovenske moške izbrane vrste Boris Denič, ki seveda vidi potencial za člansko izbrano vrsto. A lepo počasi. Vsak se mora dokazati. Večkrat.

Prvi zbor konec oktobra

Ko stopamo v novo rokometno leto, je stalni gost pripravljalnih tekem, njegove misli pa so že kar nekaj časa usmerjene v Euro 2012. Po junijskem žrebu načrtuje taktiko za Hrvaško, Islandijo in Norveško. Slovenija bo od 16. januarja 2012 naprej igrala v predtekmovalni skupini D v Vršču. Že prvič pa se bo letos zbrala konec oktobra, v EHF tednu namenjenemu reprezentančnim akcijam. "Ker so odpovedali turnir na Češkem, na katerem bi morali sodelovati, bomo opravili celotne priprave v Sloveniji. Prišlo nam bo prav, da se bomo ukvarjali s taktičnimi zadevami, verjetno bomo odigrali tudi eno tekmo in pa kakšno med sabo."

V tem času bo le upal, da bodo vsi reprezentanti in potencialni potniki za Srbijo v januarju zdravi ter vrhunsko pripravljeni. Evropsko prvenstvo bo tokrat trajalo nekaj dni več kot je doslej, saj so organizatorji dodali proste dni. Po oktobrski akciji se bodo igralci vrnili v slovenske in tuje klube, naslednji zbor pa bo šele v času božiča. "Januarja bomo igrali na turnirju na Danskem, kjer bodo sodelovale še ekipe Islandije in Poljske. Bo dober preizkus pred začetkom evropskega prvenstva," načrt priprav razloži prvi strokovnjak na slovenski klopi. Do Eura 2012 načrtuje približno 20 treningov, kar je za reprezentanco, denimo v primerjavi s košarkarsko, sila malo.

Le štirje ponedeljki v sezoni

Želel si je tudi ohranjati ponedeljkove treninge z igralci slovenske lige. "V celotni sezoni so prosti le štirje ponedeljki. Te bomo izkoristili za zbor in trening," še poudari 43-letni Denič.

Ne spreglejte