Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 11. 2020,
14.31

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

rokomet

Ponedeljek, 16. 11. 2020, 14.31

3 leta, 5 mesecev

Rokometna zvezdnika za odpoved svetovnega prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Domagoj Duvnjak | Foto Reuters

Foto: Reuters

Rokometna zvezdnika Domagoj Duvnjak iz nemškega prvaka Kiela in Aron Palmarsson, ki skupaj s Slovenci Juretom Dolencem, Blažem Jancem in Domnom Makucem igra za Barcelono, menita, da bi bilo v trenutnih razmerah koronske krize treba odpovedati svetovno prvenstvo 2021. SP, na katerem bodo nastopili tudi Slovenci, bo na sporedu januarja v Egiptu.

"Menim, da je ta čas organizacija SP oziroma tekmovanje preveč nevarno," je v podcastu Kreis Ab dejal kapetan hrvaške reprezentance Duvnjak.

Še bolj jasen je bil Islandec Palmarsson, ki je odločno dejal: "SP bi bilo treba odpovedati. Res ne razumem, zakaj bi morali v teh nevarnih razmerah svetovne zdravstvene krize vsi leteti tja in igrati tekme," je dejal 30-letnik.

Duvnjak in Palmarsson se bosta v četrtek s svojima kluboma pomerila v ligi prvakov.

SP za rokometaše je na sporedu od 13. do 30. januarja prihodnje leto in je prvič razširjeno na 32 ekip. Slovenci bodo v skupinskem delu nastopili z Rusijo, Belorusijo in Južno Korejo.

V skupini A bodo igrali Nemčija, Madžarska, Urugvaj in Kapverdski otoki, v skupni B Španija, Tunizija, Brazilija in Poljska, v skupini C Hrvaška, Katar, Japonska in Angola, v skupini D Danska, Argentina, Bahrajn in Kongo, v skupini E Norveška, Avstrija, Francija in ZDA, v skupini F Portugalska, Alžirija, Islandija in Maroko, v skupini G Švedska, Egipt, Češka in Čile, v skupini H pa Slovenija, Belorusija, Južna Koreja in Rusija.

Slovenija je doslej osemkrat nastopila na svetovnih prvenstvih, najboljša je bila v Franciji 2017, kjer je pod vodstvom nekdanjega selektorja Veselina Vujovića osvojila odličje bronastega leska. V Španiji 2013 je pod selektorsko taktirko Borisa Denića zasedla četrto mesto.

rokomet splošna
Sportal Čile kot zadnji na rokometno SP 2021
Ne spreglejte