Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 10. 2015,
7.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Celje Izola Maribor rokomet

Sreda, 28. 10. 2015, 7.37

8 let

Prvoligaški obračun z lahkoto Mariboru, Slovan izpadel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mariborski rokometaši so prepričljivo dobili prvoligaški obračun z Izolo v 1/32 finala pokalnega tekmovanja. Že prej je napredovala Loka.

Tekme v sredini tedna so tradicionalno neugodne za izolsko ekipo. Tudi tokrat je bilo tako. Maribor, ki se sicer v prvenstvu precej muči in je v prejšnjem krogu na primer izgubil v Škofji Loki, je Primorce premagal s 34:18. Že v torek je napredovala tudi Loka, v sredo pa še Trimo in presenetljivo Brežice, ki so izločile prvoligaša Slovana.

"Prvič nam je uspelo, da smo se že v uvodnih minutah rešili določenega krča, ki je bil prisoten na dosedanjih tekmah. Obrambo smo dvignili na zelo dober nivo, ki ga je treba zdaj obdržati. Iz tega je sledilo nekaj lahkih protinapadov in s tem nekaj lahkih golov. Ko pa smo nasprotniku ušli na nekaj zadetkov prednosti, pa je se samozavest še bolj dvignila, kar je pripomoglo tudi k uspešnemu napadu. Menim, da smo v prejšnjih tekmah v napadu malo preveč 'mečkali' in trener nam je zabičal, da je najprej treba biti nevaren za gol in šele nato misliti na podajo. Upam, da je to napoved boljše strelske forme, ki je bila na prejšnjih tekmah res katastrofalna," je povedal strelec petih golov Gašper Hrastnik. V 1/16 finala pokalnega tekmovanja za moške se neposredno uvrsti 27 moštev, ki niso bila izžrebana v 1/32 finala, in pet zmagovalcev tekem 1/32 finala. Zaključni turnir najboljših štirih ekip bo 16. in 17. aprila 2016. Naslov branijo Celjani, ki so spomladi v finalu premagali Gorenje. Na zaključnem turnirju sta bila še Dol in Koper.

Klubi, ki niso bili izžrebani v 1/32 finala, so: Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje, Riko Ribnica, Jeruzalem Ormož, Slovenj Gradec 2011, Krka, Sevnica, Koper 2013, Dobova, SVIŠ Ivančna Gorica, Krško, Herz Šmartno, Dol TKI Hrastnik, Drava Ptuj, Škofljica Pekarna Pečjak, Moškanjci-Gorišnica, Črnomelj, Mokerc-Ig, Radeče MIK Celje, Krim-Olimpija, Rudar, Jadran 2009 Hrpelje-Kozina, Pomurje, Arcont Radgona, Radovljica, Ajdovščina, Metlika.

Ne spreglejte