SiolNET. Sportal Rokomet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Preobrat v zadnjem hipu? Olimpija vendarle s člansko ekipo?

1

termometer

Za rokometašice Olimpije vendarle obstaja upanje, da bi v novi sezoni zaigrale s člansko ekipo. Čeprav bi morale priprave začeti 5. avgusta. Najpomembnejše: klub ne bo ugasnil.

Najhujše se ni zgodilo. Rokometni klub Olimpija, organizacija z več kot 60-letno tradicijo, ne bo odšel po poti Cimosa, Atletica, Valcee in drugih na pokopališče zgodovine. Na srečo. Za zdaj, bi dodali zlobneži. A ob dolgovih, ki kot mlinski kamen bremenijo klub in znašajo okrog 150.000 evrov, je težko delovati. Pred dnevi je že padla odločitev, da se Olimpija zaradi kroničnega pomanjkanja finančnih sredstev odpove članski ekipi, ki je lani na povsem amaterski osnovi prepričljivo dobila 1.B-ligaško tekmovanje in bi morala priprave začeti 5. avgusta. A nadaljevanje tedna je prineslo iskrico, morda celo plamen ali manjši ogenj upanja. Druga polovica avgusta bi morda lahko prinesla večjega pokrovitelja in znosnejše življenje najstarejšega ženskega rokometnega kluba. Do konca asketsko preživeta in seveda odigrana sezona tudi s članicami bi poleg mestnega prispevka stala nekje okrog 50.000 evrov. V nasprotnem primeru bi ostalo pri prvotnem načrtu brez članske ekipe.

Vsekakor pa bo Olimpija v novi sezoni tekmovala z mlajšimi kategorijami, ki jih sestavljajo selekcije mlajših deklic A in B, starejših deklic ter kadetinj. Vse so prijavljene v tekmovanja državnega prvenstva, v perspektivi pa si v Tivoliju, kjer se z rokometom ukvarja okrog 60 otrok, želijo seveda spet vzpostaviti člansko zasedbo. Večjo vlogo hočejo nameniti staršem, ki so v do skrajnosti zaostrenih razmerah ob pešcici zanesenjakov nekakšni dajalci umetnega dihanja klubu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin