Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
13.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 13.34

8 let

Odlični Slovenci na tujem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pretekli vikend je prinesel začetek španske rokometne lige Asobal, kjer igra kar deset slovenskih rokometašev. V Nemčiji še naprej rešeta mreže nasprotnikov Roman Pungartnik.

Prvi krog španskega rokometnega prvenstva ni prinesel presenečenj. Barcelona pod vodstvom Manuela Cadenasa je gladko odpravila Teucro. Za slednjega je Ognjen Backovič zadel kar sedemkrat in se očitno v novi sredini počuti odlično. V vrata je stopil tudi Jure Jeraj, ki je iz Sviša prišel na Pirenejski polotok. Tudi Renato Vugrinec je začel z odliko, saj je za Portland na srečanju proti Arrateju zadel petkrat. Med strelce sta se vpisala tudi Uroš Zorman (1) ter Sergej Rutenka (3) s Ciudadom Realom, ki je presenetljivo le s petimi zadetki premagal klub iz Logrona. Do prve zmage se je prebila tudi Antequera Zorana Lubeja, Celjan v Španiji se je v statistiko vpisal dvakrat.

Medtem ko je Beno Lapajne branil za Aragon, pa v postavi pri Valladolidu ni bilo Gregorja Lorgerja ter Nenada Bilbije.

Bundesliga se je v 5. krogu dobro končala za ekipo Romana Pungartnika, Gummersbach, saj je na gostovanju premagala TuS N-Lübbecke. Znova je bil v glavni vlogi tudi 36-letni Celjan na začasnem delu v Nemčiji. "Pungi" je namreč zadel kar sedemkrat. Že sredi tedna pa se je v četrtem krogu devetkrat vpisal v statistiko proti Wilhelmshavnerju. Tretji poraz pa je doživel Grosswalstadt. Boštjan Hribar v tem krogu ni bil tako razpoložen, a je proti Füchse Berlinu trikrat vseeno zadel, v četrtem krogu pa je dal štiri gole.

Že 5. septembra so peti krog Bundeslige odigrali rokometaši Kiela ter zadali poraz Mindnu. Slovenska "zebra" Vid Kavtičnik je bil skupaj s Karabatićem in Lundstömom s petimi zadetki odločilni igralec svoje ekipe. V četrtem krogu je Kiel tesno premagal Rhein Necker-Löwer, Velenjčan je zadel enkrat.

V francoski prvi ligi je Chambery Jureta Natka zabeležil drugo zmago. Na gostovanju Toulousu je bil s 24:22 boljši tekmec. Izkazal se je tudi slovenski desni zunanji igralec, ki je mrežo nasprotnika zatresel petkrat, poskusil pa devetkrat. Bil je najboljši strelec svoje ekipe.

V tretjem krogu madžarskega prvenstva je Pick Szeged z 38:23 premagal Nyiregyhazi KSE, slovenski reprezentant Luka Žvižej je zadel trikrat. V drugem krogu proti Tatabanyja-Carbonex (30:20) pa je bil najboljši strelec svoje ekipe, saj se je vpisal v statistiko petkrat.

V naprej odigrani tekmi 5. kroga hrvaškega prvenstva je Zagreb Croatia Osiguranje moral oddati točko Poreču. Bilo je 31:31. Slovenski rokometaš Branko Bedekovič se je dvakrat vpisal med strelce.

Ne spreglejte