Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 11. 2011,
10.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jure Natek

Četrtek, 24. 11. 2011, 10.53

8 let

Odlična Natek in Rezar, presenečenje na Poljskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V tujih rokometnih ligah je bilo že sredi tedna aktivnih kar nekaj slovenskih legionarjev, katerih klubi so bili bolj ali manj neuspešni. Kljub porazom pa so se izkazali nekateri posamezniki.

Liga prvakov je v četrtek postregla s tremi obračuni, v vseh treh pa so bili udeleženi tudi Slovenci. Bili so dvotretjinsko uspešni. Metalurg Miladina Kozline in Silkeborg Mihe Žvižeja sta izgubila, Kadetten Nika Tominca pa zmagal. Pri tem se je med strelce z dvema zadetkoma vpisal le Kozlina.

V Nemčiji se je 12. krog v Bundeslige za naše že končal, saj so tekme imeli na sporedu že sredi tedna. Razen Renata Vugrinca, ki je s Hamburgom zmagal, 12. krog za naše ni bil uspešen. So se pa Slovenci vseeno izkazali. Jure Natek je za Magdeburg zabil osemkrat, Aleš Pajovič pa štirikrat. Ob porazu se je strelsko izkazal tudi Boštjan Hribar. Zadel je šestkrat, a je Eintracht vseeno gladko izgubil.

Crveni Zvezdi Jureta Jeraja in Petra Puclja v premierni sezoni regionalne lige SEHA nikakor ne steče. Še enkrat več so izgubili in z eno zmago ter sedmimi porazi zasedajo zadnje mesto lestvice. Bolje gre Saši Barišič-Jamanu, ki s hrvaškim Nexejem iz Našic zaseda četrto mesto na lestvici. Do zmage so prišli tudi na zadnji tekmi proti črnogorskemu Lovćenu. Barišič-Jaman je zadel petkrat.

Veliko presenečenje pa so pripravili rokometaši Warmie, ki so v poljskem prvenstvu z minimalno razliko premagali Wislo Plock Boštjana Kavaša in Luke Dobelška. Warmia Olsztyn namreč v poljskem prvenstvu zaseda zadnje mesto, zato zmaga nad udeležencem lige prvakov pomeni izjemen dosežek. Za razliko od Wisle, so do gladke zmage prišle Kielce Uroša Zormana. Miedź so "razbile" s kar 28 zadetki razlike.

Aktivni so bili tudi rokometaši v Švici, kjer je tako Basel Roka Ivančiča, kot tudi Endingen Leonarda Pejkoviča izgubil v gosteh. Endingen tako brez osvojene točke ostaja na zadnjem mestu razpredelnice.

Francoski Montpellier pa še vedno ruši vse kar mu pride na pot. Letošnjo sezono v domačem prvenstvu še ne pozna poraza. V 10. krogu so z veliko razliko premagali Tremblay, Vid Kavtičnik je prispeval sedem zadetkov.

Če v domačem prvenstvu proti Flensburgu ni prišel do izraza, pa je Aljoša Rezar nedvomno svoj dan imel v pokalu EHF. V vratih Gummersbacha je dobesedno briljiral. Odbil je kar 22 poskusov gostov iz Turčije in na koncu slavil s kar osemnajstimi zadetki razlike.

Ne spreglejte