Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 7. 2024,
19.19

Osveženo pred

2 uri, 14 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

rokomet Rokometna zveza Slovenije Jure Natek

Sreda, 17. 7. 2024, 19.19

2 uri, 14 minut

Rokometna zveza Slovenije

Jure Natek odstopil kot generalni sekretar RZS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Jure Natek | Jure Natek je odstopil z mesta generalnega sekretarja RZS. | Foto www.alesfevzer.com

Jure Natek je odstopil z mesta generalnega sekretarja RZS.

Foto: www.alesfevzer.com

Nekdanji slovenski rokometni reprezentant Jure Natek je danes odstopil kot generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije (RZS). O razlogih ni želel javno spregovoriti, poroča časnik Delo.

Natek se je za ta korak odločil le dober teden dni pred začetkom olimpijskih iger, na katerih bosta prvič istočasno nastopili tako ženska kot moška reprezentanca. Ob njegovem odstopu je predsednik RZS Bor Rozman dejal, da takšno odločitev obžaluje in dodal, da je razlog za odstop najverjetneje osebne narave in preobremenjenost.

Zdaj že nekdanji generalni sekretar je bil ob odstopu precej skop z besedami. "Recimo, da je šlo za razhajanja v pogledih, kako naj deluje Rokometna zveza Slovenije," je za Delo dejal Natek. Po poročanju Dela omenjena izjava kaže na to, da razlogi za njegov odstop niso osebne narave, temveč, da sta se s predsednikom Rozmanom znašla na nasprotnih bregovih, pri čemer naj bi bilo več znanega v prihodnjih dneh.

Rozman je sicer delo Jureta Natka na omenjeni funkciji ocenil kot zelo pozitivno. "Zveza je v dobrem finančnem položaju. Z vsemi sponzorji imamo podpisane pogodbe, zato pričakujem, da bo že naslednje leto ves dolg saniran, kar je zagotovo tudi zasluga Jureta Natka," je za Delo dejal Rozman. RZS naj bi tako zdaj šla v javni razpis za izpraznjeno delovno mesto generalnega sekretarja, ki ga je Natek zasedal od oktobra lani. V tem času se je veliko ukvarjal s sanacijo dolga, ki je nastal zaradi organizacije evropskega prvenstva v rokometu za ženske konec leta 2022. 

Kot igralec je leta 2004 osvojil srebrno medaljo na domačem evropskem prvenstvu, istega leta pa je s Celjem Pivovarno Laško osvojil še ligo prvakov.

rokomet (ž) Slovenija - Brazilija
Sportal Slovenke na zadnjem testu priznale premoč Brazilkam
Trimo Trebnje
Sportal Trebanjci za evropsko ligo z Limogesom, nasprotnike dobili tudi ostali
Ne spreglejte