Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
4. 2. 2014,
15.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Domagoj Duvnjak Gorenje Hamburg liga prvakov liga prvakov

Torek, 4. 2. 2014, 15.43

6 let, 7 mesecev

Najboljši na svetu in sokrivec, da Slovenija ni bronasta

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hrvaški rokometaš Domagoj Duvnjak, uradno najboljši igralec na svetu, v sredo (20.00) s svojim Hamburgom, evropskim prvakom, gostuje v Velenju.

Domagoj Duvnjak je star 25 let, v njegovi biografiji pa je, pozor, šest kolajn z vseh treh najbolj cenjenih velikih tekmovanj. Je prototip sodobnega rokometaša, visok, močan, visoko, najvišje kvalificiran tako za obrambo kot napad. Izvrsten srednji zunanji, čeprav mu nekateri očitajo, da ni razigravalec, tipičen organizator igre.

Ob robu pred kratkim končanega evropskega prvenstva je postal uradno najboljši rokometaš na svetu in najboljši srednji zunanji turnirja. Pred tem ga je za najboljšega izbrala že komisija specializiranega portala Handball Planet.

Karieo je začel v domačem Đakovu, kamor se vselej rad vrne. S 16 leti je prišel v Zagreb in ostal tri sezone. Leta 2009 se je saga o njegovem prestopu v Hamburg vlekla kot jara kača. Nazadnje sta se aktualni in nekdanji evropski prvak le dogovorila za – neuradno – milijon evrov odškodnine.

Hvala, ampak ne, hvala

Pozneje so se pojavili zapisi o njegovi morebitni vrnitvi v hrvaško prestolnico, a Zagreb gotovo ni več plačilno sposoben za tovrstno servisiranje "top" igralca. "Vesel sem, da se me moj nekdanji klub spomni in si me želi nazaj ob gradnji mlade ekipe. Vidijo me kot vodjo, ampak tu v Hamburgu imam še leto pogodbe, srečen sem ... Nikdar se ne ve, ampak za zdaj sem v Nemčiji, kjer napredujem in tudi ostajam," je lani spomladi, pred tekmo osmine finala lige prvakov povedal v intervjuju za Sportal.

Celjani presenetili v Hamburgu

Tedaj je Hamburg napredoval po zaslugi visoke zmage na prvi tekmi, za devet golov. Na drugem srečanju pa je presenetljivo doživel šele tretji poraz v sezoni. Nato pa odšel do konca, da samega vrha lige prvakov. V finalu so bili Nemci za zadetek boljši od Barcelone in osvojili svoj krstni naslov v ligi prvakov. Duvnjak je prispeval štiri gole, skupno v sezoni 73. Hamburgova pot je bila res neverjetna, saj jo je začel na kvalifikacijskem turnirju povabljencev, na katerem je sodeloval tudi pokojni Cimos. Na zadnji tekmi je za las, torej zadetek, ugnal francoski St. Raphael.

Sokrivec, da Slovenija ni bronasta

Dule, kot ga kliče večina ljudi v njegovem krogu, je bil v lanski sezoni tesno povezan tudi s slovensko reprezentanco. Ta je namreč bila bitko za bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu prav s Hrvaško in slavila z 31:26. Veste, kdo je bil vzporedno z Ivanom Čupićem najboljši strelec? Vselej uglajeni fant iz Đakova je zabil osem golov. Upati je, da bo v velenju čim manj razpoložen. Vsekakor pa bodo imeli gledalci v Rdeči dvorani kaj (in koga) videti.

Ne spreglejte