Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
1. 12. 2012,
22.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakov

Sobota, 1. 12. 2012, 22.08

8 let

Matić: Ne žalosten, ponosen sem na fante

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Celjani po Kielu niso uspeli prisiliti še enega velikana, da poklekne pred njimi. A za poraz z Veszpremom (19:24) so dobili odlično, najboljšo tolažbo - aplavz do roba polnega Zlatoroga.

Celjski trener Vladan Matić kljub porazu z Veszpremom ni bil slabe volje. Madžari namreč premorejo superzvezdniško zasedbo, ki v sezoni še ni oddala točke, Celje pa se ji je čvrsto upiralo. ''Iskreno povem, sploh nisem žalosten. Čestitam Veszpremu za zasluženo zmago in mu želim, da pride čim dlje v ligi prvakov. Ponosen sem na svoje fante. V tem trenutku smo dali največ. Ritem sreda-sobota nas je malo dotolkel, kar se je videlo predvsem v fazi prenosa žoge iz obrambe v protinapad in polprotinapad, ki ju skoraj nismo imeli. Kar smo imeli malega polprotinapadov, je Alilović uspešno zaustavil. Ponosen sem na obrambo. Odlična stvar je, če zaustaviš pri 24 golih ekipo kot je Veszprem. A imeli smo mnogo težav v napadu. Nismo dajali lahkih golov, napravili smo 15 tehničnih napak, kar je veliko za takšno tekmo. Madžari so odigrali zrelo, čvrsto, disciplinirano. Skušali smo jim parirati, mislim, da smo izpolnili cilj, pripeljali 6000 gledalcev v dvorano. Igralcem nimam česa zameriti, lahko jih le nagradim z dvema prostima dneva, da se malo sprostijo, saj nas v decembru čaka še pomembno delo," je dejal pivovarski trener.

"Najprej bi se rad zahvalil vsem gledalcem, ki so napolnili dvorano Zlatorog in nam pomagali na tej težki tekmi. Čestital bi Veszpremu za zasluženo zmago in lepo partijo. Ni lahko igrati proti tako izkušeni in močni ekipi. Nismo dovolili, da se v napadu popolnoma razigrajo. Prav tako niso oni tega dovolili nam. Ni nam stekla hitra, prepoznavna igra. A lahko gremo z dvignjeno glavo naprej, nimamo si česa očitati," pa so bile besede Urbana Lesjaka, celjskega vratarja, ki je bržčas odigral najboljšo tekmo kariere v ligi prvakov in zaustavil 12 strelov.

Gostujočemu trenerju, nekdanjemu asu Barcelone Antoniu Ortegi, ni bil čisto po godu sodniški kriterij, v katerem pa se je naposled njegova ekipa bolje znašla zaradi večje fizične moči: "Vedeli smo, da bo tekma zelo težka, ker Celje doma igra zelo dobro. Morda sta sodnika dovolila preveč grebe igre, ampak kriterij je bil enak za oboje. Naša obramba je bila neverjetna, zaradi nje smo dobili tekmo. Rad bi čestital Celju, ker ima zelo nadarjeno ekipo z veliko prihodnostjo. V zadnjih dveh mesecih so zelo napredovali. ''

Veszpremov vratar, celjski znanec Mirko Alilović, je bil eden ključnih dejavnikov zmage: "Dve zelo dobri tekmi s Kielom nista naključje. Moramo čestitati Celju tudi za današnjo predstavo ter tudi za polno dvorano. Ti fantje potrebujejo takšno vzdušje, da bodo še bolj rastli in postali še kakovostnejši. Publika jih mora ponesti. V prvih desetih minutah smo imeli težave, a ko smo 'stisnili' v obrambi, smo odigrali res vrhunskih petdeset minut, v katerih smo dobili samo 15 golov. To je bil ključ zmage. Čestitam svoji ekipi za vrhunsko tekmo in za doslej vrhunsko odigrano ligo prvakov. Treba je nadaljevati v tem slogu in videli bomo, do kje bomo prišli.''

Ne spreglejte