Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
3. 1. 2017,
16.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Veselin Vujović svetovno prvenstvo rokomet Rokometna reprezentanca Marko Bezjak

Torek, 3. 1. 2017, 16.00

6 let, 6 mesecev

Rokometna reprezentanca pred svetovnim prvenstvom v Franciji

Marko Bezjak po desetih letih številka ena v reprezentanci #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
rokometna reprezentanca Slovenija Savdska Arabija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Niti igre rokometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Franciji bodo v rokah Marka Bezjaka.

Ormožan je v rokometni reprezentanci debitiral že leta 2006 pod selektorjem Kasimom Kamenico. A je moral čakati več kot desetletje oziroma 90 nastopov, da je prišel do vloge prvega organizatorja igre. Čeprav je bil pravzaprav vseskozi del ekipe. A prej sta imela prednost Uroš Zorman in Dean Bombač.

Slovenija bo na svetovnem prvenstvu v Metzu nastopila v skupini B z Angolo, Islandijo, Makedonijo, Tunizijo in Španijo. V osmino finala se bodo uvrstile po štiri najboljše reprezentance iz vsake skupine. Prva tekma Slovence čaka 12. januarja z Angolci.

Marko Bezjak bo skoraj zagotovo prvi slovenski organizator igre na prvenstvu. | Foto: Vid Ponikvar Marko Bezjak bo skoraj zagotovo prvi slovenski organizator igre na prvenstvu. Foto: Vid Ponikvar Ob kapetanu Vidu Kavtičniku bi moral biti Bezjak, ki se zna po potrebi uspešno preleviti tudi v levega zunanjega igralca, zaradi izkušenj in igralnega položaja eden od vodij te ekipe.

Se tako tudi počuti? "Hm … Srednji je vodja na igrišču. Povezovati mora napad. Je podaljšana roka trenerja. To je neka odgovornost. V reprezentanci je to zame nova vloga, v klubu pa sem že več let prvi srednji," je tridesetletnik spomnil na svoj klubski status v Magdeburgu, ki mu gre odlično.

Po seriji zmag, med drugim je pred gladiatorji padel tudi prvak Rhein-Neckar, je Magdeburg na visokem petem mestu bundeslige.

Marko Bezjak o uigravanju in (novih) soigralcih:

Ustvarja se kemija med zunanjimi igralci

Bezjak se zaveda, da igra Slovencev, ki so na prvi tekmi sicer ugnali skromno Savdsko Arabijo, potrebuje še številne popravke: "Moramo se še bolj uigrati, predvsem z levimi zunanjimi. Ti bodo imeli (še) večjo vlogo kot do zdaj. Upam in verjamem, da bomo na prvenstvu pravi. Na treningu gremo tako v obrambi kot v napadu 'na polno'. Včasih delujemo že kar lepo. Mislim, da bomo učinkoviti tudi na prvenstvu."

Uroš Zorman ne bo igral na svetovnem prvenstvu. | Foto: Vid Ponikvar Uroš Zorman ne bo igral na svetovnem prvenstvu. Foto: Vid Ponikvar Nova generacija

V Franciji bo nastopila skoraj nova slovenska reprezentanca, verjetno brez štirih rokometašev, ki so bili pomembni gradniki projekta Rio.

"Odkar je prišel novi selektor, se je zamenjalo več kot deset igralcev. Mislim, da smo menjavo generacij dobro prebrodili. Na olimpijskih igrah smo dosegli lepo uvrstitev, upamo, da bomo v Franciji še dvignili raven. Verjamem v mlajše fante," je spodbuden Marko Bezjak.

Ne spreglejte