Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 10. 2011,
11.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 10. 2011, 11.31

7 let, 12 mesecev

Lino Červar: Ne morem obljubiti zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Le še nekaj ur nas loči do tekme lige prvakov med Cimosom in Metalurgom. Ekipa iz Skopja vlogo favorita prepušča Koprčanom. Lino Červar pot do zmage vidi v obrambi in pričakuje hiter rokomet.

Rokometaši Cimosa so v petek popoldne brez večjih težav z letalom prispeli v Skopje, kjer jih danes ob 18. uri čaka dvoboj z domačo ekipo Metalurga. Zvečer sta obe ekipi uspešno opravili tudi s treningom, tako da je vse nared za prvo tekmo v ligi prvakov za slovenske in makedonske prvake.

Metalurg vodi legendarni trener Lino Červar, ki je kot selektor Hrvaške dosegel mnoge uspehe. Pravi, da njegovo moštvo do zmage lahko pride le z disciplino in ustrezno taktiko: "Pot do zmage je obramba. Pričakujem zelo hiter in dinamičen rokomet, saj je Koper na zadnjih tekmah dosegel veliko število zadetkov. Zagotovo bo veliko protinapadov in hitrih prehajanj v napad. Ne moramo obljubiti, da bomo sigurno zmagali, zagotavljamo pa, da se bomo borili do konca. Prav na vsaki tekmi lige prvakov bomo dali vse od sebe. To pa lahko obljubimo. Razmišljamo pozitivno. Koprčane spoštujemo, a imamo tudi vero v uspeh. Cimos je velika ekipa z odličnimi posamezniki, zato bo tekma zelo težka."

Čustva dati na stran

Zanimivo bo videti, kdo bo več izvlekel iz tega, da je na vratih Metalurga Darko Stanić, ki je še v minuli sezoni Kopru pomagal do treh lovorik. Tudi sam je po koncu zadnjega treninga pred tekmo dejal, da je res da svoje bivše soigralce dobro pozna, a se zaveda, da tudi oni poznajo njega. "Čustva bo potrebno dati na stran, saj te drugače prehitro odpeljejo. Na tekmo bom moral iti povsem zbran in umirjen. Ne grede na vse, igral bom proti svojim prijateljem, zato ne bo lahko."

Krožni igralec Metalurga Vanco Dimovski vlogo favorita na tekmi prepušča Kopru. " Zavedamo se, da smo v skupini, kjer so realne možnosti za napredovanje. Zelo dobro bi bilo, da bi tekmovanje začeli z zmago in dvema točkama, ker nato v goste prihajata dva zelo težka nasprotnika. Tudi za tokratno srečanje bi vlogo favorita prepustil gostom."

Šlo bo 'na nož'

Dveh točk pa si želijo tudi na koprski strani. "Če bi tekmo zmagali, bo to zelo lepa popotnica za nadaljevanje. Uvod v evropsko sezono kot bi si ga lahko le želeli. Zmaga bi bila velika razbremenitev," je pred tekmo dejal Matjaž Brumen, njegov soigralec Robi Konečnik pa je zelo podobnega mnenja: "Tekma bo težka, zagotovo bo šlo 'na nož'. Je kar nekaj neznank, saj imamo zelo malo informacij o makedonski ekipi, poleg teka pa smo šele na začetku sezone. Pripravljeni smo na vse, potem pa bomo videli." Koprčani so nekaj dodatnih oziroma aktualnejših posnetkov Metalurga za analizo njihove igre dobili šele v Skopju.

Dvorana Borisa Trajkovskega bo zagotovo polna do zadnjega kotička, saj so bile vstopnice v prodaji le za en evro. Tekma, ki se začne ob 18. uri, bo potekala povsem v barvah 'bivše juge', saj bosta srečanje med slovenskimi in makedonskimi prvaki sodila hrvaška sodnika, delegat tekme pa bo Srb.

Ne spreglejte