Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 4. 2016,
17.49

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

rokomet liga prvakinj Barbara Lazović

Nedelja, 10. 4. 2016, 17.49

7 let, 11 mesecev

Slovenska reprezentantka na zaključni turnir lige prvakinj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Barbara Lazović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rokometašice skopskega Vardarja so na povratni četrtfinalni tekmi v Larviku izgubile s 26:28 (13:11), vendar so se navkljub porazu zanesljivo uvrstile na zaključni turnir, saj so na prvi tekmi v Skopju zmagale s 34:20 .

Makedonske državne prvakinje so si z visoko zmago na prvi tekmi v Skopju na stežaj odprle vrata na zaključni turnir lige prvakinj, po koncu prvega polčasa pa je bilo dokončno jasno, da do presenečenja ne more priti. Lanskoletne finalistke lige prvakinj in evropske prvakinje iz leta 2011 so v drugem polčasu sicer prišle do zmage, vendar je bila to zanje kaj slaba tolažba.

 

Z dobro igro se je v dresu Vardarja izkazala slovenska reprezentantka Barbara Lazović, ki je bila s petimi goli skupaj z Andreo Penezić, še eno nekdanjo igralko Krima Mercatorja, druga najboljša strelka svoje ekipe. S sedmimi je bila najbolj učinkovita Jovanka Radičević. Sedem golov je za Larvik dosegla tudi Thea Moerk.

 

Rokometašice Budućnosti, ki branijo naslov evropskih klubskih prvakinj, so se kot zadnje uvrstile na zaključni turnir, . Črnogorke so tudi na povratni tekmi premagale romunski Baia Mare, tokrat z 32:25 (13:14) in se zanesljivo uvrstile med najboljše štiri evropske ekipe. Že v Baia Mareju je Budućnost zmagala z 29:24, in čeprav so danes ob polčasu Romunke vodile z golom prednosti, dvomov o končnih zmagovalkah ni bilo niti minuto. V drugem polčasu so varovanke Dragana Adžića stopile na plin in iz minute v minuto višale prednost, ki je ob izteku 60 minut znašala sedem golov. Z dobro igro se je izkazala tudi slovenska reprezentantka Neli Irman, ki je dosegla štiri gole iz štirih poskusov. Največ golov, 10, je za Budućnost dosegla Cristina Neagu, v ekipi Baia Mare pa sta bili po petkrat uspešni Patricia Vizitiu in Lois Abbingh.

 

Na zaključnem turnirju v Budimpešti bosta ob Budućnosti in Vardarju s slovensko reprezentantko Barbaro Lazović igrala še romunski CSM Bukarešta in madžarski Györ. Žreb bo 15. aprila v glavnem mestu Madžarske, turnir pa 7. in 8. maja.

 

Liga prvakinj, četrtfinale, povratne tekme:

sobota, 9. april:

Rostov Don : *CSM Bukarešta 28:29 (11:16) /25:26/

*Györ : Ferencavros 40:23 (22:10) /31:18/

 

nedelja, 10. april:

Larvik : *Vardar 28:26 (11:13) /20:34/

Moerk 7; Radičević 7, Penezić in Lazović 5

*Budućnost ; Baia Mare 32:25 (13:14)  /29:24/

 

- opomba: ekipe, označene z zvezdico (*), so se uvrstile na zaključni turnir, ki bo 7. in 8. maja v Budimpešti

//Rezultati prvih tekem.

Ne spreglejte