SiolNET. Sportal Rokomet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Krstič in Ljubič bosta sodila na EP

1

termometer

Evropska rokometna zveza je izbrala 12 sodniških parov, ki bodo delili pravico na igriščih na Euru 2012 v Srbiji za moške. Med elitno dvanajsterico sta tudi Slovenca Nenad Krstič in Peter Ljubič.

Na Dunaju je bil konec septembra sodniški seminar, za katerega je bilo nominiranih 15 parov, ki naj bi prišli v poštev za sojenje na evropskem prvenstvu v Srbiji. Zadnji dan oktobra pa je bil objavljen seznam 12 parov, ki bodo sodili na EP. V elitni dvanajsterici sta tudi slovenska sodnika Nenad Krstič in Peter Ljubič.

S prvotnega seznama sodniških parov za sojenje na Euru 2012 so odpadli trije pari: Peter Horvath in Balazs Marton (Madžarska), Ivan Caçador in Eurico Nicolau (Portugalska) ter Michal Badura in Jaroslav Ondogrecula (Slovaška). Po prvem (predtekmovalnem) delu EP 2012 v Srbiji bo evropska zveza število sodniških parov zmanjšala z dvanajst na deset. Poleg Krstiča in Ljubiča bo na EP slovenske barve zastopal tudi Leopold Kalin. Sedanji vršilec dolžnosti generalnega sekretarja RZS je bil izbran med 13 delegatov.

Evropsko prvenstvo bo potekalo med 15. in 29. januarjem 2012 v štirih srbskih mestih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin