Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
19. 4. 2015,
10.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 19. 4. 2015, 10.16

8 let

Ključno vprašanje pred zgodovinsko tekmo: koliko lahko pomaga Staš Skube?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Velenjski rokometaši, zadnji preživeli slovenski predstavniki v Evropi, bodo ob 13. uri v danskem mestu Holstebro igrali odločilno tekmo za vstop na zaključni turnir pokala EHF.

Pred rokometaši Gorenja je edinstvena priložnost. Že res, da so tudi v preteklosti že blesteli v pokalu EHF, že igrali celo v finalu in polfinalu, trikrat tudi že v četrtfinalu, a na zaključnem turnirju niso bili še nikoli. S prve tekme proti danskemu Holstebroju branijo gol prednosti. To je spodbuden dosežek, glede na to, da so zaostajali že za pet golov. Verjetno ne Velenjčani ne Danci ob polčasu obračuna niso pokazali vsega.

Oboji se ubadajo s poškodbami. Pri Holstebroju manjkata levi – prvi strelec – in desni zunanji, velenjski trener Gregor Cvijič pa na Dansko ni odpeljal prvega vratarja Klemena Ferlina in krožnega napadalca Matica Vrečarja. Zadnji, vsaj za zdaj, še nima ravno nenadomestljive vloge, Ferlin pa ima zelo dobro zamenjavo v bosanskem reprezentantu Benjaminu Buriću. A večja velenjska težava se skriva v poškodbi stegenske mišice Staša Skubeta, ki še ni zaceljena. Pojavila se je ravno ob seriji izjemno pomembnih tekem Tvis-Celje-Tvis, zato je bil fant, pri katerem in s katerim se velenjska napadalna igra začne in konča, prisiljen izpustiti večino sredinega derbija s Celjem.

Ker je tekma ob nenavadno zgodnji uri, kar je seveda treba vzeti v zakup in odmisliti, je Gorenje zadnji trening opravilo v sobotnem večeru. Po njem je bralcem Sportala Cvijič sporočil: "Skube vadi po posebnem programu. Poskusil bo igrati. Če ne bo šlo, pač ne bo. Prek zdravja ne bomo šli. Tvis doma igra drugače kot na gostovanjih, zato pričakujem vse – tako podobno obrambo kot v Velenju kot bistveno globlje različice, kakršne smo gledali na posnetkih. Upam, da nam bo lahko pomagal tudi Blaž Kleč." Tudi koroški krožni napadalec je bil v zadnjem času namreč poškodovan, za ustvarjalnost v napadu pa bosta ob morebitni Skubetovi odsotnosti skrbela Luka Dobelšek in Janez Gams. Navsezadnje ima tudi Miloš Božović izkušnje z igranjem srednjega zunanjega.

Ne spreglejte