Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
14. 12. 2015,
10.35

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Veselin Vujović selektor seznam Uroš Zorman Vid Kavtičnik Dean Bombač

Ponedeljek, 14. 12. 2015, 10.35

5 let

Kdo si je pridobil selektorjevo zaupanje?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović bo danes popoldne razkril, kateri igralci bodo začeli priprave na evropsko prvenstvo, ki bo januarja potekalo na Poljskem.

Razširjeni seznam osemindvajseterice je načeloma skrivnost, danes bo rokometni selektor Veselin Vujović obelodanil nekoliko zoženi spisek 21 igralcev, ki bodo 20. decembra začeli priprave na evropsko prvenstvo. To se 15. januarja začenja na Poljskem. Slovenija nastopa v Vroclavu, v skupini s Španijo, Švedsko in Nemčijo.

Glede na Vujovićeve izjave in izkazano zaupanje ter seveda ob predpostavki, da bo igralcem služilo ljubo zdravje, si lahko dovolimo nekaj špekulacij. Prvovrstna senzacija bi bila, če na Poljsko ne bi potoval kapetan Uroš Zorman, podobno velja za Luko Žvižeja, ki je že leta prvo levo krilo z izrazitim poudarkom številke ena. Skoraj nemogoče se zdi, da bi se Vujović odrekel Deanu Bombaču, ki je ta hip eden najbolj vročih igralcev v Evropi.

Presežek kakovosti na desnem krilu

Matej Gaber predstavlja osrčje slovenske obrambe, zato bi zagotovo moral biti med potniki za Vroclav. Da lahko igrata na dveh položajih, je velika prednost Sebastiana Skubeta in Vida Kavtičnika, Jure Dolenec bi moral biti na desni strani, selektor zelo ceni tudi Davida Miklavčiča, ki je zelo pomemben za slovensko obrambo, še posebej zaradi umika Jureta Natka iz reprezentance zaradi zdravstvenih razlogov.

Na desnem krilu je Dragan Gajić še vedno v fazi rehabilitacije, selektorja navdušuje Gašper Marguč. Najbrž ne zgolj zaradi tega, ker je Zagrebu zabil odločilni gol za zmago Veszprema … Na tem položaju sta odlična tudi Mario Šoštarič in Blaž Janc, Matjaž Brumen se je izbrani vrsti odrekel iz zdravstvenih razlogov.

Odlična novica je, da Gorazd Škof po mesecih poškodb spet redno brani. Težko je verjeti, da bi se Vujović odrekel njegovim izkušnjam. Zelo verjetno je, da bo na evropsko prvenstvo potoval eden od dvojca celjskih krožnih napadalcev Vid Poteko – Blaž Blagotinšek

Pravico do nastopa na evropskem prvenstvu ima šestnajsterica, selektorji pa bodo imeli možnost za tri menjave.

Ne spreglejte