Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
10. 1. 2018,
15.10

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Vuko Borozan Črna Gora Slovenska rokometna reprezentanca EP Hrvaška 2018

Sreda, 10. 1. 2018, 15.10

6 let, 3 mesece

Poškodba Vuka Borozana

Hud udarec za Črnogorce pred spopadom s Slovenijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Vuko Borozan | Foto Reuters

Foto: Reuters

Najboljši športnik Črne gore Vuko Borozan je zaradi poškodbe odpovedal udeležbo na letošnjem evropskem prvenstvu v rokometu na Hrvaškem. Tekmec Slovenije v skupinskem delu, ki naj bi potekal v Zagrebu, je tako doživel velik udarec. Borozan je bil drugi najboljši strelec kvalifikacij za EP 2018.

Pred evropskim prvenstvom se z zdravstvenimi težavami ne ubadajo le v slovenskem taboru. Slovenski selektor Veselin Vujović je v torek stežka sprejel dejstvo, da na rokometnem vrhuncu leta ne bo mogel računati na pomoč člana Barcelone Jureta Dolenca. Oslabljeni pa bodo tudi njegovi rojaki, s katerimi se bo Slovenija pomerila v zadnji tekmi skupinskega dela.

Selektor Črne gore: Slovenija želi medaljo

Črnogorec Veselin Vujović želi popeljati Slovenijo do novega uspeha. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Črnogorec Veselin Vujović želi popeljati Slovenijo do novega uspeha. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Zaradi zdravstvenih težav je sodelovanje na turnirju odpovedal najboljši črnogorski rokometaš Vuko Borozan. ''Njegova poškodba je takšna, da nam ne bo mogel pomagati vsaj do februarja. Do takrat mora mirovati,'' je sporočil črnogorski selektor Dragan Đukić. Tik pred zdajci je ostal brez najboljšega igralca, ki spada v svetovni vrh. Usodna je bila poškodba mišice, ki jo je staknil v zadnjih dneh koledarskega leta 2017, a ne na rokometnem igrišču.

''Slovenija želi medaljo, Nemčija je kandidat za evropski naslov, Makedonija pa je dvakrat premagala Srbijo. Naš cilj je zmaga nad Makedonci. Proti nam bodo favoriti, a bodo to morali dokazati tudi na igrišču,'' pred začetkom evropskega prvenstva razmišlja črnogorski strateg, ki se strinja z oceno, da je Črna gora na papirju avtsajder skupine C.

Kdo je Vuko Borozan?

Borozan je 23-letni rokometaš skopskega Vardarja. Igra na levem krilu, največji uspeh pa je dosegel lani, ko je z makedonskim klubom postal evropski prvak. V kvalifikacijah za EP 2018 je bil drugi najboljši strelec. Zaostal je le za izkušenim makedonskim ostrostrelcem Kirom Lazarovom in si prislužil prvo mesto v glasovanju za črnogorskega športnika leta. Na seznamu najboljših je nasledil vaterpolskega zvezdnika Aleksandra Ivovića.

Slovenija in Črna gora naj bi se v 3. krogu skupinskega dela pomerili v zagrebški Areni, ki v zadnjih dneh dviguje prah zaradi spora glede dolga. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenija in Črna gora naj bi se v 3. krogu skupinskega dela pomerili v zagrebški Areni, ki v zadnjih dneh dviguje prah zaradi spora glede dolga. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska rokometna reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu na Hrvaškem v skupinskem delu pomerila z Makedonijo, Nemčijo in Črno goro. Danes jo čaka zadnja pripravljalna tekma, ko se bo v Velenju pomerila s Srbijo.

Ne spreglejte