Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
5. 12. 2013,
7.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vladan Matić Ivan Vajdl

Četrtek, 5. 12. 2013, 7.58

8 let

Gorenje zavzelo Zlatorog. Garali tudi s štirimi v obrambi.

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gorenje je na rokometnem derbiju s Celjem slavilo še drugič v sezoni. Ivan Vajdl poudarja garaškost svoje ekipe. Vladan Matić pa pravi, da glave niso bile na pravem mestu.

Velenjski trener Ivan Vajdl se je prisrčno in iskreno veselil zmage svoje ekipe nad Celjem, že druge v letošnji sezoni. Čeprav je Gorenje v Zlatorog prispelo brez treh poškodovanih ali obolelih igralcev, med drugim tudi ekipne številke ena, kar zadeva strele od daleč, Klemena Cehteta.

"Čestitam fantom za garanje, garanje, garanje. Čeprav smo imeli težave s sestavo ekipe in tudi vadbo po slabi tekmi z Ribnico. Ampak fantje so se za sosedski derbi motivirali maksimalno in tako tudi odigrali. V obrambi smo res garali. V napadu smo bili odgovorni. Metali smo, ko smo si sutvarjali res čiste priložnosti. Dobro smo se vračali v obrambo. Vse to je prineslo zmago," je misli po že deseti zaporedni prvenstveni zmagi Gorenja nad Celjem, obesedil Vajdl. Čeprav je slavila na zadnji medsebojni tekmi, njegova ekipa v Zlatorogu ni bila favorit.

"Vedeli smo, da je Celje proti Zagrebu odigralo fantastično tekmo. Ampak hrvaški prvak ima drugačen tip igralcev na zunanjih položajih. Tokrat je zmagal napad. Staš Skube je bil vodja, ki je za sabo potegnil vse druge. Upam, da se ne bo prehitro iztrošil. Znano je, da imamo težave na položaju srednjega zunanjega, zato mora Staš igrati po 60 minut. Vesel sem, da zdrži. Po vrnitvi poškodovanih ga bomo skušali spočiti vsaj na lažjih tekmah," se čimprejšnje vrnitve poškodovanih Luke Dobelška in Darka Cingesarja nadeja domačin na Gorenjevi klopi, ki pa je mnogo preveč izkušen, da bi delal sklepe o morebitnem tretjem velenjskem naslovu zapored. Čeri v prvenstvu je še precej, med drugimi tudi dve tekmi s Celjem. A tri točke prednosti vseeno zvenijo kot velika razlika.

Vladan Matić je po odličnih tekmah z Veszpremom in Zagrebom pričakoval vse prej kot viden razplet. Vzroke zanj je našel v preveliki meri živčnosti. "Težko mi je. Veliko smo gradili to jesen. Ko bi morali požeti rezultate, postaviti piko, se je zgodilo, kar se je. Glave niso bile prave. Preveč smo bili živčni. Morda zato, ker smo si preveč želeli zmage. Obramba ni delovala. Nikakor se nismo mogli povezati. Igrali smo v valovih in zelo slabo z igralcem več. Nismo razmišljali, nismo bili zbrani. Bitko smo izgubili, vojne ne," se tolaži srbski strokovnjak, ki s svojo ekipo za Gorenjem zdaj zaostaja tri točke. Na voljo pa je vse manj bitk, čeprav še ni konec niti rednega dela prvenstva.

Ne spreglejte