Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 2. 2012,
20.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga prvakinj

Petek, 24. 2. 2012, 20.41

8 let

Dokler obstajajo možnosti, se ne predajajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V taboru Krima Mercatorja je bilo razočaranje po novem porazu v evropski ligi prvakinj veliko, saj so domala vse možnosti za polfinale splahnele. Je pa ekipa proti Budućnosti pokazala pravi duh.

Najboljši slovenski ženski rokometni kolektiv je v četrtem krogu lige prvakinj klonil s črnogorsko Budućnostjo (26:27), a pokazal precej boljšo igro kot na vseh dosedanjih tekmah v sezoni. Od visokega zaostanka sedmih zadetkov je znižal na le tri, v zadnji minuti pa končal pri porazu z enim. "Lahko smo zadovoljne z igro v obrambi, kjer smo po mojem mnenju odigrale zares dobro. Žal smo velik davek plačale v prvem polčasu, ko nismo zadevale in si nabrale visoko razliko," je po tekmi s solzami v očeh razlagala Alja Janković, ki je odigrala domala ves drugi polčas. In to na visokem nivoju. "Lovljenje razlike in dueli z nasprotnicami so nam pobrali veliko energije, na koncu pa nam je zmanjkalo časa, da bi rezultat obrnile."

Krim je po štirih krogih drugega dela lige prvakinj pri dveh točkah osvojenih v Metzu, možnosti za polfinale pa skoraj da ni več. No ja, teorija še obstaja. "Ne bomo se predale," ob tem dodaja organizatorka igre: "Imamo še dve tekmi. Obstaja možnost za polfinale." Polfinale si je s četrto zmago že zagotovila Budućnost.

Izkušena vratarka Sergeja Stefanišin, ki v tej sezoni bolj malo brani, se je prav tako izkazala od 50. minute naprej, ko je stopila v vrata. Tudi z njeno pomočjo so soigralke skorajda ulovile Budućnost. "Tekma se igra dokler se ne zasliši sirena in tako smo danes igrale me. Pokazale smo, da ne glede na to koliko zaostajaš in koliko minut je do konca, je možno prav vse. Vesela sem, da nismo popuščale in se vrnile po zaostanku. Žal pa nam do zmage ni uspelo priti."

Krim Mercator bo v prihodnjih dveh tednih igral še v Valcei in doma s francosko ekipo. Druga tekma v skupini II med Metzem in Valceo bo v soboto, 26. februarja. Krim pa mora za ohranitev možnosti za polfinale upati na presenečenje Francozinj.

Ne spreglejte