Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 1. 2013,
13.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 20. 1. 2013, 13.52

8 let

Darko Stanić: Roke in noge me niso ubogale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Stanić ne zna objasniti dogodkov, Vuković krivi sodnike, Momir Ilić je imel slab dan. A za Srbe je prepozno. Poraz proti Slovencem jih boli tudi zaradi tekmeca - Španije - v osmini finala.

"Rezultat smo že obrnili v svojo prid, potem pa spet naredili napako, ki se nam zgodi prevečkrat. Ko imamo tekmo v svojih rokah in moramo prednost zadržati, nam to ne uspe. Kot da ne bi znali. Sploh ne znam pojasniti, to so nekakšne psihološke blokade," je dejal Darko Stanić, ki je bil v veliki meri zaslužen za preobrat in vodstvo Srbije v drugem polčasu. "Žal mi je, da nisem mogel braniti cele tekme. Ovirala me je poškodba. A obračuna nisem mogel gledati s klopi. Dobil sem injekcijo, pripravili so me. Bolečine nisem čutil, sem pa imel težave s premikanjem. Roke in noge me niso ubogale." Zaradi poraza so Srbi v skupini C osvojili tretje mesto. Slednje jim v osmini finala prinaša Špance. "Gremo zmagati. Morda je olajševalna okoliščina ta, da igramo brez pritiska," je še dejal vratar skopskega Metalurga, ki je med letoma 2008 in 2011 nosil dres Kopra.

"V rokometnem svetu smo še vedno majhni"

Če Stanić razlogov za poraz ni znal objasniti, pa Nenad Vučković zanj krivi sodnika. "Žal mi je, a prvič v življenju moram dejati, da sta sodnika vplivala na rezultat. Ko smo imeli priložnost, da se odlepimo na štiri zadetke razlike, sta prevzela stvari v svoje roke. Napake smo delali predvsem v prvem polčasu. Prejeli smo veliko lahkih golov. V drugem delu smo se vrnili, a prek sodnikov ni šlo. Ne vem zakaj je bilo tako. Vse kaže, da smo v rokometnem svetu še vedno majhni," je bil razburjen Vučković, Momir Ilić pa ga je dopolnil: "Izpustili smo tri gole prednosti. Izključitev Šešuma nas je stala veliko. Slovenci so to izkoristili in rezultat obrnili. Nismo bili pravi. Predvsem jaz nisem bil. Vedel sem, da bo prišel takšen dan. In prišel je v najslabšem možnem trenutku. Nič, gremo naprej. Z zmago bi bila pot lažja, s porazom pa smo izbrali najtežjo." Srbi se bodo v osmini finala, obračun bo na sporedu v ponedeljek ob 21. uri, pomerili s Španijo, Slovenijo pa ob isti uri čaka Egipt.

Ne spreglejte