Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 10. 2012,
20.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga prvakov Vladan Matić

Četrtek, 18. 10. 2012, 20.55

7 let, 12 mesecev

Celje končalo konstanto Constantinih porazov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometaši Celja Pivovarne Laško se iz Romunije vračajo s porazom. Za to je v mestu Buzau v 4. krogu lige prvakov poskrbela Constanta, ki je slavila z 22:17 (10:5). Naslednji tekmec bo Kiel.

Celjska ekipa je doživela tretji poraz v ligi prvakov. Po izgubljenih bitkah z madžarskim Veszpremom in španskim Atleticom iz Madrida jim je rokometno mero vzela še romunska Constanta, ki je dosegla svojo prvo zmago v najbolj imenitnem tekmovanju na stari celini. Celjsko moštvo, ki je doslej premagalo le švedski Sävehof, bo v naslednjem krogu gostilo nemški Kiel, tekma pa bo v soboto, 17. novembra.

Izbranci celjskega trenerja Vladana Matića so porazno odprli tekmo v Buzauu, njihovo raztrgano predstavo pa so s pridom izkoristili v uvodnim minutah prav tako ne najbolj prepričljivi Romuni, ki so po sedmih minutah vodili s 4:0. Gostujoča klop je nemudoma zahtevala minuto odmora, a to ni kaj dosti pomagalo, celjska uvodna postava - na vratih je bil Matevž Skok, na krilnih položajih Gašper Marguuč in David Razgor, na zunanjih Sebastian Skube, Mate Lekai in Nemanja Zelenović, na mestu krožnega napadalca pa Alem Toskić - je nadaljevala z bledo predstavo.

Prvi celjski gol je dosegel rekonvalescent Luka Žvižej v osmi minuti iz sedemmetrovke, prvi zadetek iz igre pa je padel šele v 16. minuti, ko je zadel Žiga Mlakar. Constanta je medtem že vodila s 7:1, Matić pa je izkoristil že svojo drugo minuto odmora in aktiviral skorajda vse svoje varovance. A ti niso prinesli kakovostnega napredka, v vrstah slovenskih podprvakov so se izmenjavale začetniške napake in streli iz neizdelanih položajev, mnogokrat pa jim je račune prekrižal tudi izjemno razpoloženi romunski vratar Mihail Catalin Popescu, ki je do 21. minute zbral devet, do konca polčasa pa dvanajst obramb. Celjska igra je bila v prvih tridesetih minutah naravnost porazna, o tem zgovorno priča skromno število doseženih golov. Za malenkost boljša je bila njihova obramba, a tudi na račun zmedene igre domačih rokometašev.

Slovenski podprvaki so drugo polovico tekme začeli z zaostankom petih golov (5:10), ki bi jo lahko z veliko boljšo predstavo nevtralizirali. A to se ni zgodilo; Celjani so - ob redkih prebliskih posameznikov - nadaljevali z raztrgano igro, tako da so jih povprečni gostitelji držali pod nadzorom in jim prizadejali tretji poraz v ligi prvakov. Igralci iz mesta ob Savinji so navzlic izjemno bledi predstavi imeli priložnost tekmo postaviti na glavo, v 44. minuti so se gostiteljem približali na tri gole zaostanka (12:15), v zadnji četrtini tekme pa naredili preveč napak. Mednarodno obarvana romunska zasedba ji je v 48. minuti ponovno ušla (12:17), ko pa je v 54. minuti zaostala za šest golov (14:20), je bilo jasno, da bosta točki ostali v Romuniji.

Ne spreglejte