Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 10. 2014,
20.25

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Branko Tamše liga prvakov liga prvakov Montpellier

Nedelja, 5. 10. 2014, 20.25

8 let, 1 mesec

Celjani v Franciji "vratarja pustili na strelišču"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V prvem polčasu je celjskim rokometašem proti francoskemu Montpellieru v drugem krogu lige prvakov kazalo odlično. A je druga polovica tekme, ki so jo izgubili za kar deset golov, skazila podobo.

"Ta ekipa plačuje določen davek proti dobrim, vrhunskim, izkušenim moštvom," je celjski trener Branko Tamše po porazu proti Montpellieru povedal pred klubskim snemalnikom: "Jezijo me nihanja in podrobnosti, ki so v športu zelo pomembne. Tekmo smo odprli zelo dobro, igrali smo trdno obrambo, držali smo se dogovora vseh 30 minut tako v obrambi kot v napadu. Uveljavili smo hitro igro in bili pri tem uspešni. V drugem polčasu smo dobili (Vid Poteko, op. a.) rdeči karton, ki po mojem mnenju ni obstajal. Izgubili smo mladega, a v ligi prvakov vseeno izkušenega igralca, kar se nam je očitno kar poznalo. Žal smo nato 'razbranili' tudi vratarje oziroma je Montpellier deloval precej bolje. Mi smo zgrešili preveč čistih strelov, nismo se več vračali po dogovoru in kot smo to delali v prvem polčasu. Vratarja smo pustili na strelišču."

Celjska igra je v drugem polčasu padala, medtem ko se je francoska vzpenjala: "Njihovi igralci so se razigrali, predvsem Grebille in Kavtičnik. Vedeli smo, da Gajić, kolikor manjši kot ima, toliko bolje zadeva. Vseeno smo v prvem polčasu na tej strani vzeli dve ali tri žoge, kar je bilo korektno. V drugem polčasu smo delali napake na vseh mestih v obrambi. Ko to sešteješ, dobiš takšen rezultat. Gotovo smo v drugem polčasu dobili preveč golov."

Tamše se dobro zaveda, da so obdobja slabe igre – kljub visokemu vodstvu v določenem delu tekme, tokrat je bilo to šest golov v prvem polčasu – na najvišji ravni in ob pomanjkanju izkušenj ter delno tudi kakovosti lahko usodna.

V ponedeljek domov, v sredo že naprej

"Fantje morajo analizirati vse malenkosti, napake, sam jim dajem le pozitivne napotke. Razpored nam ne gre na roke. Čez štiri dni nas čaka nova tekma. Kar je bilo, je bilo. Vedeli smo, kaj nas čaka. Želim si, da bi fantje igrali tako kot 90 minut v ligi prvakov do zdaj (na tekmah z Vardarjem in Montpellierem, op. a.). Ko bomo igrali vrhunskih 60 minut proti vrhunskim ekipam, se lahko nadejamo tudi kakšne točke," pravi Velenjčan, ki bo ekipo že v sredo popeljal na novo gostovanje.

Tokrat k ruskemu prvaku Čehovskim medvedom, ki prav tako iščejo pot do prve točke, Celjani pa se jim gotovo zdijo idealen plen. Dve zaporedni gostovanji, tudi logistično zahtevni, in seveda posledično pomanjkanje treninga pa seveda pivovarjem ne gredo v prid.

Ne spreglejte