Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
18. 10. 2015,
20.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Branko Tamše Zvonimir Serdarušić PSG rokomet

Nedelja, 18. 10. 2015, 20.21

8 let

Branko Tamše: Zaradi tega smo lani zapuščali dvorane krvavih kolen

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji trener Celje in zdaj Pariza Zvonimir Serdarušić je bil zadovoljen z zmago nad Celjani (32:30), z igro pa še zdaleč ne.

Slovenski rokometni prvaki iz Celja so v 5. krogu lige prvakov doživeli poraz, ki jim ga je zadala najbolj zvezdniška in najbogatejša ekipa na svetu. Paris St. Germain je slavil, četrtič v tekmovanju, a ne prav prepričljivo. Zdesetkani Celjani – nastopila nista Miha Zarabec in Luka Dobelšek, nekateri rokometaši so igrali kljub bolezni – so se žilavo upirali. A ne dovolj za točko ali celo dve. Tako ostajajo pri eni zmagi v skupini A lig prvakov. Že v sredo jih čaka gostovanje pri Kielu.

''Pred tekmo sem obljubil maksimalno borbenost, to so moji fantje tudi storili proti megalomanski ekipi PSG-ja. V določenih trenutkih nam ni bilo dovoljeno boriti se proti tekmecem v igri šest na šest. Hvala čudovitim Florijanom in vsem ostalim navijačem iz vse Slovenije,'' je povedal celjski trener Branko Tamše. Njegovo ekipo je vso tekmo glasno podpirala skoraj do roba napolnjena dvorana Zlatorog, okrog pet tisoč gledalcev.

V pričakovanju ''tistega'' dne

''Zaradi tega treniramo, zaradi tega smo v lanski sezoni zapuščali dvorane krvavih kolen. Kot vidite, novinci jemljejo zalet, dva trije igralci, ki imajo toliko izkušenj kot Parižani, pa zelo dobro opravljajo svoje delo. Čakam dan, ko bom lahko s celotno ekipo naredil nekaj treningov, da bomo odpravili vse pomanjkljivosti,'' je dodal v zadnjih letih gospodar slovenskih lovorik.

Podrobneje se v sodniško dejavnost ni spuščal. Je pa bilo jasno, da je vse prej kot zadovoljen z delovanjem portugalskih sodnikov. Med drugim so imeli Celjani za 12 minut več izključitev kot gostje, čeprav niso delovali pretirano bolj grobi. ''Veste kaj, če bi imela ekipa Celja na hrbtu napis Zagreb, bi bil rezultat drugačen,'' je Tamše namignil na sobotno sojenje med hrvaškim prvakom in Wislo.

Noka: Preveč golov

Nekdanji slovenski selektor in trener pivovarjev Zvonimir Serdarušić ni prav nič sijal od zadovoljstva. Ne glede na vse omenjene okoliščina je njegova ekipa, ki ima približno desetkrat tolikšen proračun, kot znaša celjski, dobila kar 30 golov.

''Že pred tekmo sem bil prepričan, da ne bo lahko. Celje ima doma odlično podporo navijačev, igralo je dobro, vsak je prispeval največ, kar je lahko. Mi smo znani po tem, da dobivamo preveč golov. Ne vem, koliko časa bo trajalo, da bomo popravili igro,'' se sprašuje Serdarušić, ki pa torej zmaguje tudi z ne ravno sanjskimi predstavami.

Ne spreglejte