Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
4. 6. 2013,
9.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dean Bombač

Torek, 4. 6. 2013, 9.23

8 let

Bombač o Kopru: Manj vem, bolje je zame

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dean Bombač. Koprski biser ima za sabo dobro sezono v igralskem smislu, a žal sila razburkano zaradi dogajanj zunaj igrišča.

V reprezentanci vlada na položaju srednjega zunanjega že pregovorno precejšnja gneča, pred Deanom Bombačem pa imajo prednost Uroš Zorman, Sebastian Skube in Marko Bezjak. A vztrajni Primorec ne bo vrgel puške v koruzo. Večji odmerek priložnosti je dobil na nemški turneji pred mesecem. "Hvalabogu, da je priložnost prišla. V Nemčiji sicer nisem bil več v pravem pogonu, a vsaka priložnost je dobrodošla. Če je nanjo treba čakati tekmo, dve, tri, je pač treba. Obupal ne bom," zatrjuje Deki, ki je konec aprila prekinil pogodbo s Koprom. Odhod v Katar je padel v vodo, poznejši desetdnevni ponudbi pa se je sam odrekel in raje prišel na reprezentančne dejavnosti.

Usoda koprskega rokometnega kluba še naprej ostaja v megli. Sodeč po Bombačevi pripovedi pa silno velikih oprimkov za optimizem ni. "Poskušam vedeti čim manj, ker me vsa stvar že nervira. Manj ko vem, bolje je. Najprej so ponudili izplačilo 25 % dolga, po tistem sestanku smo se hitro razšli, ker tega ni nihče želel sprejeti. Potem so prišli s predlogom, da bi nam ostali dolžni dve ali tri plače. Denarja je ogromno, o točnih zneskih najbolje ve direktor. Vseeno upam, da se bo stvar rešila." Pravi, da vsi igralci – pričakovano – niso privolili v tovrstno poravnavo, zato je kvartet, ki se je pogajal z igralci o delnem poplačilu, baje dvignil roke: "V nedeljo sem dobil SMS štirih članov komisije, da se umikajo zaradi nesoglasij. Eden od igralcev zdaj rešuje težave za vse nas. Nekateri igralci se z vso pravico niso strinjali s plačilom. Imajo pravico do vsega denarja, ki so si ga zaslužili in prigarali. To je moj klub. Če bi bil kje drugje, tudi jaz verjetno ne bi popuščal. Te stvari mora reševati direktor, tudi Franc Krašovec (še vedno predsednik kluba, op. a.) bi moral reševati te probleme, čeprav mu zdaj zdravstveno stanje tega ne dopušča. Klub za moje pojme mora ostati v prvi ligi. Tam so ga vodilni dobili, kot podjetje (Cimos, op. a.), zato je prav, da ga tam tudi pustijo."

Tovrstne zaplete je bilo pričakovati, saj igralci niso dobrodelne ustanove, da bodo kar odpisovali dolg. A po drugi strani, če klub ugasne, ne bodo deležni ničesar. Verjetno bo prej ali slej po vzoru drugih okolij nastal novi, ki pravno ne bo imel nobene povezave s "starim" Cimosom. Cimosom, ki je bil še pred dobrim letom na pragu uvrstitve na zaključni turnir, ki je osvojil naslov državnega prvaka, pokal challenge ...

Ne spreglejte