Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 2. 2008,
14.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 12. 2. 2008, 14.57

8 let

Bo Marina vendarle ostala?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V slovenskem ženskem rokometnem klubu Krimu pospešeno sestavljajo ekipo za prihodnjo sezono. Potem ko je pogodbo podaljšala Dijana Golubić, si podobno želijo tudi za Marino Veregljuk.

Ponesrečena sezona je v Krimu Mercatorju pustila nekaj posledic, poslovili se bodo od nekaterih igralk, ki niso izpolnile pričakovanj, za druge pa si želijo da bi še vsaj leto dni ostale v Sloveniji.

Zagotovo bosta nekaj časa v najboljšem slovenskem rokometnem klubu ostali Rusinja Ljudmila Bodnjeva ter Hrvatica Dijana Golubić, srbska igralka Andrea Lekić se bo veselila rojakinje Sanje Damjanović, tudi mladim igralkam kot so Manuela Hrnjić, Neli Irman, Maja Zrnec, Barbara Varlec se ni bati za obstoj v Ljubljani. Seveda pa si tako trener Bojan Čotar kot direktor Jernej Virant želijo zadržati tudi Marino Vergeljuk. Ukrajinska organizatorka igre je že pred letom dni hotela zapustiti Slovenijo in se vrniti v domovino, a so jo prepričali. Še na začetku te sezone pa je bila odločna, da tokrat ne bo tako.

Želi si igrati, a skrbi jo hči

Želi si nazaj v Kijev, predvsem zaradi svoje hčere, ki jo čaka prvi razred osnovne šole. Simpatična 29-letnica bi namreč rada, da hči začne svoje šolanje v Ukrajini, saj se zaveda, da ne bo tako dolgo časa v Sloveniji, da bi lahko njena hči opravila vso šolanje prav tu. A v Krimu bodo naredili vse da jo prepričajo. "Ne vem, kaj se bom odločila. Sedaj se bom začela pogovarjati z direktorjem o morebitnem podaljšanju za leto dni," je presenetila Vergeljukova, ki v Krimu Mercatorju igra že peto sezono. V Ljubljani je ostajala, ker si je vselej želela osvojiti naslov evropske klubske prvakinje. "Vsako leto sem bila prepričana, da nam bo končno uspelo. Pa se nikakor ni zgodilo. Zaradi tega sem odlašala s svojim odhodom, v klubu so me vedno prepričali," je še svoje neuresničene želje razkrila Marina. Nedvomno je Vergeljukova igralka najvišjega kakovostnega razreda, ki je letos sicer malo igrala, saj je že na uvodu staknila poškodbo. Sama je bila izredno jezna, saj pred tem nikoli ni imela večjih težav. Če bodo na Galjevici Vergeljukovi ponudili daljše sodelovanje, ali pa morda kasnejše delo v klubu, se lahko zgodi, da ostane v slovenskem rokometu še nekaj časa.

Vprašljiv je tudi status Olene Jacenko, ki ima s Krimom pogodbo 1+1. Bojda bi sama še ostala, če bi v Krimu tako želeli. Pod vprašajem sta tudi Anja Frešer in Tanja Oder. Prva se "poigrava" z idejo končanja kariere, slednja pa … Ali v prihodnosti še računajo na Natašo Derepasko, ni jasno, bojda naj bi se za sodelovanje zahvalili tudi madžarskima igralkama Kindlovi in Szitijevi.

Ne spreglejte