Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 1. 2008,
12.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 27. 1. 2008, 12.38

8 let

Beguš: Narediti vse, da se uvrstimo na EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V soboto je bil opravljen kvalifikacijski žreb za uvrstitev na žensko EP v Makedoniji. Slovenija se bo konec maja in v začetku junija pomerila z Belorusijo.

Slovenija je pred zadnjimi kvalifikacijami za svetovno prvenstvo v Franciji, ko se je pomerila z Avstrijo, doživela ogromne spremembe, saj so poslovile praktično vse nosilke igre, z izjemo Vesne Puš. Mlada izbrana vrsta je sicer pokazala veliko željo in borbo, vendar ni bila kos avstrijski reprezentanci ter ostala brez tekmovanja.

Konec maja in v začetku junija bodo imele mlade igralke novo možnost, da se uvrstijo na veliko tekmovanje, saj bodo na sporedu kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v Makedoniji. Žreb je Sloveniji namenil za nasprotnico Belorusijo. Po žrebu je selektor Robert Beguš za Sportal dejal: "Lahko rečem, da sem zadovoljen tako kot z vsakim žrebom, kar pomeni, da bi lahko bilo bolje, lahko pa tudi dosti slabše. Na splošno pa sem vseeno lahko zadovoljen z žrebom."

Gojijo podoben rokomet kot Rusinje

Slovenija in Belorusija sta se doslej enkrat že srečali na velikem tekmovanju, in sicer sta se pomerili na EP leta 2002, ki je potekal na Danskem, kjer so bile Slovenke boljše s 27:23.

"Belorusinje poznam, saj smo proti slednjim že igrali, jaz sem bil takrat na klopi izbrane vrste pomočnik trenerja. Ostalo je kar nekaj igralk iz tiste reprezentance. Gojijo podoben rokomet kot ruska reprezentanca. Predvsem so močne individualno, zelo nevarna je zunanja linija, kjer imajo dobre strelke. Čaka nas težko delo, vendar se bomo dobro pripravili in naredili vse, da se uvrstimo na prvenstvo," je o svojih nasprotnicah povedal strateg Slovenije in trener PLK Olimpije, kamor se je preselil v letošnji sezoni.

"Gre za dve izenačeni ekipi, s tem, da so morda Belorusinje v manjši prednosti, saj imajo nekoliko izkušenejšo. Naša je zelo mlada, vendar pa prej ali slej se bomo uvrstili na veliko tekmovanje," je Beguš za konec naredil primerjavo med obema reprezentancama.

Ne spreglejte