Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 2. 2013,
22.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krim Jelena Grubišić

Nedelja, 10. 2. 2013, 22.06

7 let, 12 mesecev

Andrea Penezić v smehu: Imele smo "šuterski" trening

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometašice Krima so po zmagi nad Valceo kar sijale. Kako tudi ne? Premagale so ekipo, ki sodi v ožji krog favoritinj lige prvakinj! Junakinje so bile vse, izstopali pa sta Penezićeva in Grubišićeva.

Če je minulo nedeljo, ko so Krimovke premagale Zvezdo iz Zvenigoroda, še kdo dvomil v moč slovenskih prvakinj, je v Stožicah postalo jasno: "tigrice" so bile v jesenskem delu le bleda senca tistega, kar zmorejo. Poškodbe so se zacelile, ekipa je dokaj popolna. Na kolena so spravile tudi Valceo, ki je po finančnih vložkih ena najmočnejših ekip v tekmovanju. "Mislim, da smo zasluženo zmagale. Delovalo je, kot da končno res igramo rokomet. Zelo dobro smo se uigrale. Upam, da bomo še naprej zmagovale," je bila po tekmi navdušena Andrea Penezić, z 11 goli najboljša strelka na tekmi in nerešljiva uganka za gostje. Na drugi strani je podobno vlogo imela Katarina Bulatović, ki je mrežo stresla desetkrat. A to na koncu ni bilo pomembno. "V prvem polčasu smo zaprli Bulatovićevo, v drugem pa smo ji dovolile, da "šutira". Ona je zadela desetkrat, mi smo zmagale za štiri. Vse je v redu." Zunanja linija Krima je bila poleg vrhunske obrambe odločilna za uspeh. S tem se je strinjala tudi Penezićeva. "Igrale so precej plitko obrambo in bilo je dovolj prostora za naše strele," je dejala in v smehu dodala: "Imele smo "šuterski" trening."

"Lahko zmagujemo tudi proti velikim ekipam"

Poleg odlične Andree, je tekmo, čeprav se ni strinjala, zaznamovala tudi Jelena Grubišić. "Pred mano je bila odlična obramba, ki je blokirala veliko strelov. Kar je šlo mimo njih, sem, ko mi je uspelo, ubranila. Za dve točki čestitam vsem puncam. V prvem delu tekmovanja smo imeli veliko težav s poškodbami. Zdaj smo končno vse skupaj. Res dobro treniramo in igramo. Tekma v Moskvi nam je dala krila," je povedala Grubišićeva, ki je v statistiko vpisala 14 obramb. Je po dveh suverenih zmagah sploh še kakšna ovira na poti do polfinala? "Zdaj je treba, kot bi rekel trener, pozabiti na ti dve tekmi in iti naprej. Ni še konec. Čakajo nas še štirje obračuni. Smo pa pokazale, da se lahko enakovredno borimo in zmagujemo tudi proti velikim ekipam," je še dejala prva vratarka pri Ljubljančankah in potrdila, kar je lahko opazil vsak izmed 2.800 gledalcev v Stožicah: "Res smo prava klapa. To se lahko čuti. Vrhunsko je. Zdravje, atmosfera, vse."

Ne spreglejte