SiolNET. Sportal RIO 2016
2,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi triletnega bolnega dečka prodaja olimpijsko medaljo

2,93

termometer

Piotr Malachowski

Poljski atlet Piotr Malachowski slab teden po olimpijskih igrah že prodaja svojo olimpijsko medaljo. Vzrok za to je triletni deček, ki se bori s tumorjem na očesu.

Piotr Malachowski, ki je v Riu v metu diska osvojil srebrno medaljo, se je odločil za zares velikodušno potezo. Ko je slišal zgodbo triletnega dečka, ki se bori s tumorjem, se je brez oklevanja odločil svojo medaljo dati na dražbo in pomagati malemu dečku z imenom Olek.

"Osvojiti olimpijsko medaljo so sanje vsakega športnika. Seveda je zlato najprestižnejše, ampak imam priložnost, da bo moja srebrna medalja vredna še mnogo več. Pisala mi je mama triletnega dečka Oleka. Vprašala me je, ali ji lahko kako pomagam, da bi rešili življenje njenega otroka. Deček ima namreč tumor na očesu. Na Poljskem ni več nobenih možnosti, da bi mu pomagali. Pomagajo mu lahko le v New Yorku, zato sem se odločil Oleku pomagati tako, da dam svojo olimpijsko medaljo na dražbo," je zapisal poljski športnik.

Po poročanju Reutersa naj bi do zdaj zbrali tretjino od potrebnih 480 tisoč poljskih zlotov (111 tisoč evrov).

"V Riu sem se boril za zlato, zato pozivam vse, da se skupaj borimo za še nekaj vrednejšega - za zdravje tega fantastičnega dečka. Če boste pomagali, bo moje srebro vredno toliko kot zlato," je na Facebook še zapisal Malachowski.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin