Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
9. 8. 2016,
22.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Rio 2016 veslanje kajak

Torek, 9. 8. 2016, 22.07

6 let, 7 mesecev

Oče je že na štartu videl, da Beni ni pravi #foto #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Benjamin Savšek s šestim mestom na olimpijskih igrah ni izpolnil svojih pričakovanj, a njegovi domači so prepričani, da bo Beni vztrajal vsaj še en olimpijski cikel. "Zagotovo bo vztrajal," nam je povedal Matjaž Savšek.

V torek popoldne je bila znamenita tacenska proga povsem prazna. Razlog za to pa je bil samo eden. Vsi ljubitelji kajaka in kanuja na divjih vodah so čakali na nastop Benjamina Savška na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, a niso dočakali tistega, česar si je Benjamin sam najbolj želel – medalje. Kljub vsemu so mu na koncu zaploskali za šesto mesto.

Med navijači je bilo tudi nekaj njegovih prijateljev iz otroštva. | Foto: Med navijači je bilo tudi nekaj njegovih prijateljev iz otroštva.

Med polfinalno vožnjo je bilo zelo napeto. Oče Benjamina Savška je med vožnjo svojega sina kar nekajkrat globoko zajel sapo, medtem ko je bila njegova mama videti nekoliko bolj sproščeno.

V finalu je našemu kanuistu padla zbranost in naredil je dva usodna dotika, kar ga je na koncu stalo medaljo. Kako je vožnjo videl njegov oče Matjaž Savšek? "Peljal je zelo lepo, a pri tem športu je tako, da imaš le eno možnost in ni popravnih izpitov."

Veliko navijačev je prišlo spodbujat Benjamina Savška. | Foto: Veliko navijačev je prišlo spodbujat Benjamina Savška.

V pogovoru pred finalom nam je zaupal, da pri Benjaminu na štartu takoj prepozna, ali je živčen. "V polfinalu se je lepo poškropil z vodo in videlo se je, da je sproščen. V finalu tega nisem videl in sem že nekako vedel, da vožnja ne bo takšna, kot si je želel."
Matjaž Savšek je povedal, da bodo Benjamina podpirali do konca. | Foto: Matjaž Savšek je povedal, da bodo Benjamina podpirali do konca.
Olimpijske igre so na vsaka štiri leta in njegova družina verjame, da bo vztrajal do naslednjih. "Ta medalja mu manjka in mislim, da bo dal skozi še en olimpijski cikel. Od svojega sedmega ali osmega leta ne dela drugega kot to, da se ukvarja s kanujem na divjih vodah. To je njegovo življenje. Mi bomo stali za njim, dokler bo želel vztrajati v tem," je prepričan Matjaž Savšek.
Ne spreglejte