SiolNET. Sportal RIO 2016
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Skesani Lochte se je opravičil: Moral bi biti bolj previden in odgovoren

0,45

termometer

Ryan Lochte
Foto: Getty Images

Ameriški plavalni zvezdnik Ryan Lochte se je danes preko Twitterja opravičil za laganje o roparskem napadu nanj in na njegove tri reprezentančne kolege. Lochte je dejal, da bi "moral biti v tem primeru bolj previden in odgovoren, zato se opravičujem kolegom, navijačem, sotekmovalcem, pokroviteljem in gostiteljem iger."

Kot je Lochte zapisal na Twitterju, je z uradno izjavo počakal, da se v ZDA vrnejo tudi njegovi reprezentančni kolegi.

Ameriški plavalci Ryan Lochte, James Feigen, Gunnar Bentz in Jack Conger so si po prekrokani noči izmislili zgodbo o tem, da so jih v Riu oropali oboroženi neznanci. Mediji so zgodbo zagrabili kot suho zlato, za njimi tudi vsi ostali, saj se je z njo le še utrdilo prepričanje o velikih težavah s kriminalom in varnostjo na poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Ryan Lochte

Opiti plavalci so se na bencinski črpalki spravili na inventar

Zgodba se je zdaj po preiskavi številnih posnetkov varnostnih kamer izkazala za neresnično, saj so plavalci opiti uničevali inventar na bencinski črpalki, zaradi česar so od plavalcev denar zahtevali oboroženi varnostniki in tako ni šlo za rop. Plavalci so svoja dejanja obžalovali in se zdaj vsi po vrsti opravičujejo.

"Travmatično je, ko se s prijatelji pozno ponoči v tuji deželi potikaš zunaj in ob tem ne znaš jezika. Ko ti nasproti stoji tujec z orožjem in zahteva denar za tvojo izpustitev, to je situacija, ki se ji želiš izogniti. Prevzemam popolno odgovornost za svoje obnašanje in vsekakor sem se iz tega veliko naučil," je dejal Lochte.

Ryan Lochte Foto: Reuters

Kakšna bo višina kazni?

Lochte, z 12 olimpijskimi odličji eden najuspešnejših plavalcev, takoj za Michaelom Phelpsom, je Brazilijo zapustil tik pred tem, ko je afera izbruhnila. Feigna takoj niso izsledili, Bentza in Congerja pa so ustavili na letališču, jima preprečili vkrcanje na letalo proti ZDA in ju odpeljali na zaslišanje. Ameriška plavalna zveza zdaj preučuje višino kazni za udeležene.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin