Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
2. 8. 2016,
10.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

ZDA Srbija Hrvaška Carmelo Anthony Saša Đorđević Miroslav Raduljica

Torek, 2. 8. 2016, 10.33

6 let, 7 mesecev

pripravljalne tekme košarkarskih reprezentanc pred OI

Balkanski derbi in lepša popotnica v roke Srbov

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Saša Đorđević | Foto Sportida

Foto: Sportida

Sosedski derbi med Hrvati in Srbi pred začetkom olimpijskih iger je s 86:77 pripadel zadnjim. Za obe reprezentanci je bil to zadnji test pred začetkom olimpijskih iger. ZDA so gladko ugnale Nigerijo, Argentina pa je bila boljša od Francozov.

Na turnirju v Cordobi v Argentini so veliki derbi odigrali brez dveh zvezdnikov na obeh straneh. Pri Srbih je zaradi poškodbe manjkal Miloš Teodosić, Hrvaška pa je pogrešala Maria Hezonjo.

Hrvaška je vodila večino časa v prvih treh četrtinah, ob koncu tretjega dela pa so po zaslugi nekoliko boljšega meta z razdalje v vodstvo prešli Srbi.

Do konca tekme varovanci Aleksandra Đorđevića prednosti niso več izpustili iz rok, zadnji udarec pa je Hrvatom s trojko minuto in pol pred koncem z desetih metrov zadal organizator igre Crvene zvezde Stefan Jović.

Pri Srbih je bil nerešljiva uganka za izbrano vrsto Aca Petrovića center Miroslav Raduljica, ki je dosegel 17 točk. Pri Hrvaški je bil z 18 najbolj razpoložen Bojan Bogdanović.

Srbija je turnir v Argentini končala z dvema zmagama in porazom proti domači Argentini, medtem ko so Hrvati premagali le Francoze.

Galski petelini so na turnirju v Cordobi izgubili tudi na tretji tekmi. Brez praske pred odhodom na olimpijske igre so ostali košarkarji Argentine, ki so bili od Francozov boljši s 86:79.

Američani so brez težav dobili tudi peto pripravljalno tekmo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Američani so brez težav dobili tudi peto pripravljalno tekmo. Foto: Guliverimage/Getty Images

Američani brez težav

Še eno gladko zmago so na pripravah na olimpijske igre zabeležili košarkarji Amerike, ki so s 110:66 odpravili Nigerijo. Prvo ime Američanov je bil zvezdnik New Yorka Carmelo Antohny, ki je dosegel 19 točk, Klay Thompson jih je dodal 17.

Američani so pripravljalno obdobje končali s petimi zmagami na prav toliko tekmah, svoje nasprotnike pa so v povprečju odpravili s 43 točkami na tekmo. Na zadnjih šestih olimpijskih igrah so se domov vrnili s petimi zlatimi medaljami.

Pripravljalne tekme košarkarskih reprezentanc pred OI

Hrvaška : Srbija 77:86
Boj. Bogdanović 18, Simon 14; Raduljica 17, Bog. Bogdanović 13

Argentina : Francija 86:79
​Delfino 15, Ginobili 15; De Colo 20, Diot 14

ZDA : Nigerija 110:66
​Antonhy 19, Thompson 17; Oguchi 21, Aminu 13
Ne spreglejte