SiolNET. Sportal Rekreacija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Sloveniji najdražja Kranjska Gora, v Evropi Zermatt

4

termometer

Mreža Evropskih potrošniških centrov (ECC-Net), katere del je tudi Evropski potrošniški center v Sloveniji (EPC), je pripravila pregled cen smučarskih vozovnic za skoraj 400 smučišč po Evropi.

V raziskavo, gre seveda za cene v novi smučarski sezoni 2012/2013, so vključena tudi štiri slovenska smučišča, Vogel, Cerkno, Krvavec in Kranjska Gora. Izmed teh je dnevna vozovnica najdražja v Kranjski Gori (30 evrov), resda pa razlika v primerjavi s preostalimi tremi ni velika.

Mreža Evropskih potrošniških centrov je smučišča razdelila glede na dolžino prog v šest kategorij. Najmanjša so tista, ki imajo le od 0 do 2 kilometra prog, v kategorijo največjih pa sodijo tista z več kot 100 kilometri urejenih smučišč.

Raziskava je pokazala, da je najdražje smučišče v Evropi Matterhorn ski paradise, v katerega sta vključena švicarski Zermatt in italijanska Cervinia. Cena dnevne smučarske karte stane kar 62 evrov. Na sploh so na večjih evropskih smučiščih najdražje karte v Švici.

A poleg naših smučišč so za Slovence najbolj pomembna tista, na katerih največ smučamo. EPC je v tabelo vključila za Slovence najljubša smučišča, Višarje s Trbižem, Heiligenblut, Mölltall, Nassfeld/Mokrine, Zillertal in Val Gardeno. Dnevna smučarska karta na slednjih je približno od 10 do 15 evrov dražja kot omenjenih slovenskih smučiščih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin