SiolNET. Sportal Rekreacija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Radencih pričakujejo rekordno udeležbo in rekordne čase

1

termometer

V soboto, 17. maja, bo v Radencih že 34. Maraton treh src. Organizatorji te tradicionalne športne prireditve letos pričakujejo rekordno udeležbo, obetajo pa si tudi nov rekord proge.

Tradicionalni tekaški dogodek bo tudi letos tretjo soboto v maju. Ob osrednji, 42 kilometrov dolgi maratonski preizkušnji, ki bo štela tudi za državno prvenstvo, bodo na sporedu še polmaraton na 21 kilometrov, teka na 10 in 5,5 kilometra, tekmovanje paraplegikov na 21 kilometrov, pohod in nordijska hoja, za najmlajše pa tek veveričk in srčkov.

"Poleg klasičnih tekaških prireditev, med katerimi bo letos spet državno prvenstvo v teku na 42 kilometrov, bomo pripravili tudi druge aktivnosti, ob katerih bo lahko vsak našel nekaj zase. V tem trenutku imamo prijavljene udeležence iz 15 držav, med njimi iz Brazilije, Velike Britanije, Hongkonga, Turčije in številnih drugih, tako da računamo na rekordno udeležbo. Prav tako rekorde načrtujemo na progi, doseči jih želimo s povabljenimi tekači. Nadaljujemo tudi tek veveričk in srčkov za najmlajše, izpeljali pa bomo nordijsko hojo in tradicionalni pohod po kapelskih gričih," je povedal predsednik organizacijskega odbora Boštjan Gerlec, ki skupaj pričakuje kar 10 tisoč aktivnih udeležencev: "Skupaj s preostalimi obiskovalci, ki se ob večernem koncertu zabavajo dolgo v noč, pa pričakujemo okoli 20 tisoč ljudi." Za zabavo v večernih urah bo skrbela slovenska glasbena skupina Tabu.

Poleg povabljenih tujih tekačev se organizatorji dogovarjajo tudi z najboljšimi slovenskimi maratonci, a je do zdaj udeležbo potrdil le Tone Kosmač, aktualni državni prvak v najdaljši atletski preizkušnji. Dogovarjajo se še z Mitjem in Matejo Kosovelj ter Lucijo Krkoč.

Gesli vse od prvega maratona leta 1981 pa do danes ostajata "tekmuj sam s seboj" in "vsak je zmagovalec". Številne vsebine o maratonu v Radencih boste v obdobju do dneva prireditve našli na Sportalovih straneh.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin