Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 8. 2021,
10.16

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Ultramaraton Celje-Logarska dolina

Nedelja, 1. 8. 2021, 10.16

2 leti, 8 mesecev

odpoved

Ultramaratona Celje-Logarska dolina tudi letos ne bo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Konjiški maraton 2020 | Ultra maratona od Celja do Logarske doline tudi letos ne bo. | Foto Siniša Kanižaj/Sportida

Ultra maratona od Celja do Logarske doline tudi letos ne bo.

Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Društvo pohodnikov in maratoncev Celje tudi letos septembra ne bo organiziralo 35. ultra maratona od Celja do Logarske doline. Kot je za STA povedala članica društva Nina Ermenc Pangerl, je glede na nestabilne razmere ter dnevno spreminjanje zahtev in ukrepov organizacija zahtevnih dogodkov, kot je maraton, skoraj nemogoča.

Po njenih besedah je društvo kot soorganizator dogodka zaradi epidemije covida-19 več kot leto in pol nezmožno opravljati svoje dejavnosti, zato deluje v zelo okrnjeni kadrovski zasedbi.

"Zato je planiranje aktivnosti, za katere ne veš ali se bodo sploh zgodile in kakšen bo odziv na njih, skoraj nemogoče, saj se stroški ustvarjajo od začetka planiranja, prihodkov pa ni," je izpostavila Ermenc Pangerlova.

Dodala je še, da bodo pristopili k organizaciji maratona, če se bodo razmere do naslednjega leta stabilizirale in bodo zaznali, da med udeleženci dogodka in tudi ostalimi akterji obstaja zadosten interes za izvedbo.

tek
Sportal Letos brez ultramaratona z najdaljšo tradicijo v Sloveniji

Tradicionalni ultramaraton Celje-Logarska dolina, ki so ga nazadnje organizirali leta 2018, je veljal za največji tovrstni tekaški dogodek pri nas, ki pa je zaradi premalo interesa za takšne ekstremne podvige postal prevelik organizacijski zalogaj.

Pomembno vlogo pri izvedbi tekaškega praznika je poleg organizatorjev prevzela tudi Slovenska vojska, ki je poskrbela za pomemben del izvedbe vseh ultramaratonov Celje-Logarska dolina doslej. Vključile in pripomogle so tudi občine, preko katerih poteka 75 kilometrov dolga trasa. Vendar pa vedno večja logistična zahtevnost dogodka ter visoki stroški onemogočajo, da bi se ta ekstremni podvig ohranil, ocenjujejo v društvu.

Poleg že navedenih, pa je dodaten razlog, da najvztrajnejši tekači septembra ne bodo prišli na svoj račun, še nenaklonjenost večine, ki delujejo v Logarski dolini. Občina Solčava pa seznanila društvo z občinskim odlokom, s katerim so prepovedali vse javne prireditve v Logarski dolini, da bi zaščitili dolino.

Sportal Konec ultramaratona Celje–Logarska dolina, kot smo ga poznali?
Ne spreglejte