Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 6. 2015,
18.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 23. 6. 2015, 18.10

8 let

Spolzki Janez in Anakonda vam bosta znova prekrižala pot

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Četrti julij je vsak dan bližje, nova porcija pokljuškega Oviratlona pa prav tako. Predstavljamo rekordnih 23 ovir, ki vas bodo letos čakale na desetkilometrski progi.

Ovira, ki bo odprla pokljuški Oviratlon, ta bo tokrat za spremembo na sporedu 4. julija in ne konec junija, bo 8 po vseh 4, kar v praksi pomeni plazenje po vseh štirih pod napeto bodečo žico. Ta ovira je ravno pravšnja za ogrevanje, saj ni prezahtevna, kljub temu pa boste zelo hitro dobili občutek, kaj vas čaka v nadaljevanju. Tudi prvi stik z blatom bo za večino dobrodošel.

Naslednja ovira je že prva letošnja novost, imenuje se debelo črevo, ki naj za zdaj ostane še presenečenje.

Podobno velja za tretjo in četrto oviro, ki nosita oznako strogo zaupno. To pomeni, da ju bodo organizatorji razkrili šele nekaj dni pred dogodkom, ali pa bodo tudi takrat ostali skrivnostni.

Pri peti oviri boste s pomočjo Gozdnega gospodarstva Bled skakali čez plot, in to dobesedno. Vse drugo organizatorji prepuščajo vaši domišljiji.

Pred šesto oviro, imenovano nivea men piramida, vas bo pričakala tudi prva osvežitev, in sicer vodna postaja. Ta bo še posebej dobrodošla, če bo vreme oviratloncem naklonjeno in če se bodo pokljuški gozdovi, z njimi pa tudi udeleženci, kopali v prijetnem poletnem soncu.

Tudi sedma ovira ostaja presenečenje, osma pa bo dober opomnik, da je oviratlon predvsem zabaven. Čaka vas namreč ovira štuporamo, kjer boste lahko znova podoživeli občutek iz otroških let.

Sledil bo preizkus, na katerem se bo pokazalo, kako dobri ste pri timskem delu, medsebojni pomoči in vzajemnosti. Čez prelaz bo šlo lažje, če si boste med sabo pomagali. Rek vsi za enega, eden za vse, se bo tu pokazal v vsem svojem razkošju.

Deseta ovira je še ena izmed letošnjih novosti in je povezna z naravnim bogastvom, ki ga ima Pokljuka na pretek – z lesom. Zanjo je prav tako poskrbelo Gozdno gospodarstvo Bled, poimenovali pa so jo podhod.

Sledi oviratlon anakonda, ovira, ki jo izkušeni oviratlonke in oviratlonci že dobro poznajo in ki je odlična za premagovanje strahu pred klavstrofobijo.

In končno: blatna kopel, ki je ni treba posebej predstavljati. Če vas bo pri prvi oviri, kjer bo treba pod bodečo žico, blato morebiti še skrbelo, potem boste pri blatni kopeli z njim prav gotovo že povsem domači in boste v njem neznansko uživali.

Na tej točki boste že blatni, mokri in malce utrujeni, zato bo to ravno pravšnji trenutek, da vas prebudi izziv, ki se imenuje opičja kletka. Gre za oviro, pri kateri so moč, spretnost in motorične sposobnosti udeležencev, ki omogočajo hitro preprijemanje z rokami, še posebej nagrajene, saj so plezala s pravo tehniko premagana, kot bi trenil. Seveda tudi tu kanček pomoči med udeleženci ne bo odveč.

Na dobri polovici proge je več kot pravi čas za še eno presenečenje, ki vas čaka na oviri številka 14.

Ovira številka 15 je spet ena izmed zabavnejših, imenuje pa se suhi in vitki. Tako kot na sploh za oviratlon tudi tukaj velja, da jo v ekipnem duhu lažje premagamo. Cevi so namreč ravno dovolj široke, da omogočajo gibanje oziroma plazenje, zato kakšna prijateljska roka, z njo pa pomoč, pride še kako prav.

V prijateljskem vzdušju se bo treba lotiti tudi ovire številka 16 – vzpona, ki mu sledita spa in welness na 17. oviri. Ali bo ta udeležencem prijal ali ne, bo najbolj odvisno od vremena oziroma temperatur.

Sledi še ena novost, kravji bal na 18. oviri, ki naj ostane presenečenje, podobno kot ovira številka 19. Pri oviri številka 20 vas bo čakala opičja kletka, a bo ta letos drugačna kot prejšnja leta.

Na vrsti sta že elektro žur, ki bo tik pred ciljem poskrbel za še eno dozo adrenalina, in stena, kjer bo znova na preizkušnji timski duh vaše ekipe.

Za konec vas čaka, kot je že tradicija, njegovo visočanstvo spolzki Janez, adrenalinski tobogan, ki vas bo dobesedno ponesel po hribu navzdol, ob njegovem vznožju pa se boste tik pred ciljem še zadnjič osvežili v blatni kopeli.

Ne spreglejte