Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 12. 2014,
15.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

vaje

Četrtek, 4. 12. 2014, 15.22

7 let, 12 mesecev

Razmigajte in okrepite trebušne in hrbtne mišice (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
S prvo vajo smo dodobra namučili nožne mišice, tokrat bomo podobno počeli s trebušnimi in hrbtnimi. Jasna Zagrajšek je pripravila nov set vaj, s katerimi se bomo pripravili na smučarsko sezono.

Stabilizacija trupa je tako pri smučanju kot pri vseh drugih športih bistvenega pomena, zato je za vsak tak podvig treba okrepiti hrbtne in trebušne mišice oziroma jedro telesa. In to je tisto, česar se bomo lotili v drugi vaji Sportalove priprave na smučarsko sezono z osebno trenerko Jasno Zagrajšek.

Kdo je osebna trenerka Jasna Zagrajšek?

Osebna trenerka Jasna Zagrajšek je stara znanka Sportala. Za naše bralce je pripravljala serijo poletnih videovadnic, zdaj je poskrbela tudi za zimsko pripravo.

Kdo je pravzaprav 34-letna svetlolaska iz Sevnice, ki je na pot zdravega načina življenja pospremila že marsikaterega Slovenca in Slovenko? Šport jo privlači že od mladih nog. "V naši družini je bil šport od nekdaj prisoten. Starši so me že zelo zgodaj spoznali z vsemi mogočimi športnimi dejavnostmi. Pri petih letih sem v Atletskem klubu Sevnica samoiniciativno začela trenirati atletiko – najboljše rezultate sem dosegala pri teku na srednjih progah –, nekaj časa pa mi je ostalo še za ples in ritmično gimnastiko," se spominja prvih stikov s športom.

Prepričana je, da so prav zahtevni treningi, samodisciplina in izkušnje, ki jih je ob tem nabirala, ogromno prispevali h kakovosti življenja, kakršnega živi danes. "Dobila sem ogromno znanja. Naš trener Rafko Povhe nas je že zelo zgodaj podučil o številnih vidikih športa."

Po končani gimnaziji v Brežicah se je vpisala na fakulteto za šport, smer športno treniranje, fitnes. Že v študijskih letih je začela snovati kariero kot fitnes inštruktorica, nato štiri leta pomagala pri usmerjanju mladih športnih upov v Atletski šoli Brigite Bukovec, zadnjih devet let pa deluje kot osebna trenerka.

Trenerska pot jo je do zdaj vodila po različnih fitnes centrih, od Akra, Kalipsa, Konexa, Otela do Sokola, trenutno pa je njen drugi dom ŠUS Eurofitness, kjer se odlično počuti.

Ne spreglejte