Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 3. 2012,
14.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rekreacija prostovoljstvo čistilna akcija

Četrtek, 22. 3. 2012, 14.27

7 let, 12 mesecev

Razgibajte se in pomagajte očistiti Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V soboto, 24. marca, se bodo prostovoljci podali na drugo vseslovensko čistilno akcijo. Združite rekreacijo s koristnim čiščenjem okolice in se jim pridružite.

250.000 prostovoljcev, 10.000 ton odpadkov

Društvo Ekologi brez meja po uspešno izpeljani čistilni akciji leta 2010, ko so prostovoljci uspeli pospraviti 70.000 kubičnih metrov nezakonito odvrženih odpadkov, letos pripravlja novo, še večjo čistilno akcijo Očistimo Slovenijo 2012. Ta je letos povezana v pobudo Očistimo svet 2012 in predstavlja največji okoljski projekt v zgodovini človeštva. Projekt je sestavljen iz enodnevnih čistilnih akcij, ki bodo potekale od 24. marca do 25. septembra 2012.

Že ta vikend torej lahko pokažete, da vam ni mar za vaše okolje in se pridružite 250.000 prostovoljcem po vsej Sloveniji, ki bodo skušali odstraniti 10.000 ton odpadkov, se izobraževali o ravnanju z odpadki, krepili prostovoljstvo in ne nazadnje skrbeli tudi za svojo telesno aktivnost. Vaša pomoč pri čiščenju divjih odlagališč, okolic šol, vrtcev, naselij, sprehajalnih poti, nabrežij in jam je vsekakor dobrodošla. Ne pozabite, da na ta način ne boste pripomogli le k lepši in čistejši Sloveniji, ampak boste postorili tudi nekaj za svoje telo, ki ste ga med zimo morda zapostavili.

V Brežicah štartajo že v petek

Planinsko društvo Brežice bo v sklopu akcije Očistimo Slovenijo 2012 že v petek, 23. marca, začelo s čiščenjem planinskih poti. Lotili se bodo čiščenja Brežiške planinske poti (Čatež – Šentvid – Žejno - Veliki Cirnik – Globočice – Mrzlava vas – Čatež) in odseka Poti kozjanskih borcev (Artiče – Volčje – Sromlje). Če se tudi vi zavedate pomena varstva okolja in bi radi pomagali ohranjati lepoto planinskih poti, ki jih pohodniki vse prevečkrat onesnažujejo, se jim lahko pridružite ob 15. uri, ko bo zbor na parkirišču pred cerkvijo na Čatežu.

Ne spreglejte