Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 6. 2017,
20.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

maraton Franja kolesarjenje rekreacija Jan Polanc

Petek, 9. 6. 2017, 20.50

6 let, 6 mesecev

Maraton Franja, kronometer

Jan Polanc je tudi po Giru še naprej v vrhunski formi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Jan Polanc | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Državna prvaka v kolesarski vožnji na čas v Ljubljani sta postala Jan Polanc in Urša Pintar. Slovenski junak letošnje dirke po Italiji je na 44 kilometrov dolgi progi med Ljubljano in Domžalami za 1:46 minute premagal Gregorja Gazvodo.

DP v vožnji na čas je bilo v sklopu 36. maratona Franja, start in cilj 22-kilometrske oziroma 44-kilometrske proge (obrat je bil v Domžalah) za člane in mlajše člane pa je bil pred Kristalno palačo v BTC Cityju.

Polanc iz UAE Emirates je bil na koncu edini Slovenec na startu današnje dirke, ki kolesari v ekipi svetovne serije, saj je David Per iz Bahrajn Meride udeležbo danes odpovedal. V konkurenci elite pa so se za naslov udarili le trije kolesarji, tako da je bilo le vprašanje, medaljo kakšnega leska bo osvojil kdo. Na koncu je bil Polanc suveren, že na drugem obratu v Domžalah je bil pred obema tekmeca, tudi s hitrejšim časom kot lani Roglič.

Zmagovalec dveh etap na Giru d'Italii je letos uro ustavil pri 50:03 minute, Roglič lani pri 50:51.

Jan Polanc | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar "Imel sem cilj nastopiti na tem DP in odpeljati najbolje, kar se da, tudi zmagati. Danes sem kronometer odpeljal zelo v redu in sem zadovoljen z izidom. Kar se rekorda tiče, je odvisno od razmer, ne vem, kako je bilo lani z vetrom. Vseeno pa je bil to vrhunski rezultat. Kar se tiče vprašanja, ali sem kompleten kolesar, pa pravijo, da kadar se noge obračajo, gre povsod," je bil vidno zadovoljen Polanc.

Gazvoda (Adria Mobil) je bil drugi s časom 51:49, Marko Pavlič (Meblojogi Kult Solkan) pa pri 53:27.

Uvodna dirka dneva je bila ženska, ki je poleg boja za naslove ponudila tudi boj za točke za lestvico Mednarodne kolesarske zveze. V konkurenci 26 kolesark v mednarodni konkurenci je bila tako kot lani najboljša Belgijka Ann Sophie Van Duyck, druga je bila članica BTC City Ljubljane Poljakinja Eugenia Bujak.

Državna prvakinja je postala Urša Pintar in s tem ubranila naslov, druga je bila Batageljeva, sicer 20. na mednarodni dirki, na njej pa Pintarjeva ni dirkala.

Gregor Gazvoda je osvojil drugo mesto. | Foto: Vid Ponikvar Gregor Gazvoda je osvojil drugo mesto. Foto: Vid Ponikvar

Naslov v konkurenci mlajših članov je osvojil Izidor Penko s časom 52:27, v tej kategoriji je ljubljanski Rog osvojil trojno zmago, drugi je bil namreč Žiga Grošelj, tretji pa Tadej Pogačar. Med mlajšimi članicami je bila najhitrejša Urška Žigart pred Hajdi Zajc, obe sta članici BTC City Ljubljane.

Kolesarski praznik v slovenski prestolnici v sklopu maratona Franja se bo nadaljeval v soboto, ko bosta na sporedu družinsko-šolski maraton (25 km) in preizkušnja za najmlajše (1,5 km), kot novost pa bo prvič na sporedu zabavna popestritev programa, štafetna dirka trojk s pony kolesi po Ameriški aveniji v BTC-ju.

Svoj vrhunec bo prireditev imela v nedeljo, ko bosta na sporedu veliki maraton (156 km) in mali maraton (97 km).

Ne spreglejte