Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 11. 2020,
16.15

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

Telekom Slovenije Koronavirus PIAZZ advertorial

Ponedeljek, 9. 11. 2020, 16.15

2 meseca, 3 tedne

Novo na spletu: PIAZZ z izdelki za aktivni prosti čas

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
vadba doma | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Čas korone in izolacije ne sme biti razlog za to, da se popolnoma ustavimo in zanemarimo zdravo gibanje. Pravzaprav je v tem času še bolj pomembno, da zbistrimo misli z rekreacijo in se okrepimo z dodatno dozo vitaminov. Preverite, kako vam pri tem lahko pomaga novo spletno tržišče PIAZZ.  

PIAZZ je pravi plac za športne pripomočke

Bi radi izboljšali svoje treninge in zaobljube po bolj aktivnem življenjskem slogu tudi v času epidemije?

Nadzorujte svoje treninge in korake s pomočjo pametne ure ali aplikacije na pametnem telefonu. Na ta način boste še lažje spremljali svoje treninge in seveda napredke.

Kakovostne pametne ure bodo naredile tudi analizo vaše rekreacije in vam v posebnih grafičnih prikazih predstavile napredek. Opomnile vas bodo, če boste preveč sedeli in premalo pili. Skratka, postale bodo vaš najbolj zvest in vztrajni osebni trener.

zdrava prehrana sadje smuti | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Želite hiter odmerek slastne vitalnosti?

Kakovostni kuhinjski mešalnik je ključni pripomoček pri raznolikih kulinaričnih ustvarjanjih. Z njim boste popestrili svoje jedilnike in se morda odločili, da kakšno sladko razvado nadomestite z bolj zdravim "koktajlom".


Po vse kar v PIAZZ

Od ure in slušalk za hitrejši športni ritem pa do vrhunskega mešalnika za zdrave vitalne obroke. Preverite ponudbo v spletnem tržišču PIAZZ:

 

 

 

Po več izdelkov pokukajte v PIAZZ. piazz gumb | Foto:

 

 


Kako začeti in se spraviti v pogon?

Prestavite se s kavča in računalnika in postanite aktivni. Dovolj je pol ure na dan aktivnega gibanja, ko popolnoma izklopite ostale skrbi in opravila in se popolnoma osredotočite nase in na svoje telo. Ker smo omejeni na svoje občine in ker so možnosti za pravo rekreacijo manjše, je to lahko hitro izgovor za lenarjenje. V resnici pa je gibanje pravzaprav tako preprosto, da lahko svoje telo zlahka okrepite tudi za štirimi stenami.

Začnite zunaj: sprehod, kolesarjenje ali tek. Izberite aktivnost , ki vam najbolj odgovarja in je primerna vaši telesni pripravljenosti. Ne postanite maratonec čez noč, postopnost je ključnega pomena. Pomembno je, da poiščete rekreacijo, ki vas razveseljuje in ob kateri se lahko najbolj sprostite.

jesen tek rekreacija | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Domača telovadnica za vsakogar: na spletu obstaja ogromno videovaj, ki vam omogočajo, da boste ostali v formi tudi v času izolacije. Izberite tiste, ki vam najbolj ustrezajo, hkrati pa poskrbite tudi za drugačno popestritev.

Ustvarite si kotiček za domačo vadbo in poskusite tudi nekaj novega:

  • Poleg standardnih vaj z lastno težo telesa ali z enostavnimi utežmi se lahko preizkusite tudi v kakšni drugi disciplini.
  • Kaj pravite na to, da bi se v ritmu svoje najljubše glasbe naučili kakšnih novih plesnih korakov?
  • Vzemite kolebnico in preizkusite tako svojo vzdržljivost kot tudi koordinacijo.
  • Ste bolj za umirjeno akcijo? Poskusite pilates ali taj či.
  • Po vsaki vaji pa poskrbite še za nekaj telovadbe za svoj um – osvojite tehnike sproščanja in meditirajte.
Ne pozabite: poskrbite za varno rekreacijo in preprečite poškodbe. Upoštevajte dve ključni pravili: postopnost pri vadbi in ustrezno ogrevanje oziroma raztezanje pred in po rekreaciji.

 

 

 

Ne pozabite na uravnoteženo prehrano

Ključno vlog pri zdravem življenjskem slogu ima tudi ustrezna prehrana, ki naj bo raznolika in obogatena z vitamini in minerali. Izogibajte se nasičenim maščobam in sladkarijam in v svoje jedilnike vnesite več lokalnih in svežih izdelkov. Pomembno je, da je hrana obogatena z vitamini B, C in D ter minerali (zlasti s cinkom in selenom).

B-vitamin najdemo v rižu, žitih in ribi, C-vitamin v svežem sadju, kot so citrusi, kivi, pa tudi v brokoliju, krompirju in sveži solati. Vitamin D najdete v mleku, jogurt, lososu, sardinah, jajcih in kosmičih. Uživajte več rib, ovsa, leče in brazilskih oreščkov, ki so obogateni s selenom. Živila, ki se lahko pohvalijo z večjo količino cinka, pa so: ajda, fižol v zrnju, piščančje prsi in goveje meso.

Ne spreglejte