Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 7. 2011,
18.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bohinj maraton kajak

Nedelja, 31. 7. 2011, 18.04

8 let

Na kajakaškem maratonu slavila reprezentant in rekreativka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na 5. Bohinjskem tekmovalno-rekreativnem kajakaškem maratonu, ki je štel tudi za državno prvenstvo, sta slavila Jošt Zakrajšek in Lučka Franko.

Bohinjski kajakaški maraton, ki se je odvijal v soboto, je privabil 125 udeležencev, od tega jih je približno polovica nastopila v tekmovalnih kategorijah. Sedaj že tradicionalno prireditev je minila v prijetnem vzdušju: ''Vreme je bilo idealno, temperature ravno prave. Ni bilo prevroče, jezero pa je bilo do zaključka tekme mirno,'' je povedal organizator Stane Klemenc iz Kajak kanu kluba Bohinj.

Udeležba je bila mednarodna, saj so poleg Slovencev nastopili še Hrvati in Italijani, sicer pa je maraton štel tudi za državno prvenstvo. Med moškimi je v absolutni kategoriji slavil državni reprezentant Jošt Zakrajšek, pri ženskah pa je rekreativka Lučka Franko presenetljivo ugnala vse tekmovalke. Omeniti velja, da je nastopilo tudi nekaj veteranov, starih nad šestdeset let.

Maraton se je očitno dodobra uveljavil, tistih, ki so nastopili na vseh dosedanjih maratonih, je bilo namreč vsaj štirideset, organizatorji pa imajo še višje cilj: ''Letos je bilo približno dvajset nastopajočoh več, naslednje leto pa bo tekma štela tudi za svetovni pokal rekreativnih maratonov, tako da bo udeležba skokovito narasla,'' napoveduje Klemenc.

Ne narašča pa zgolj število udeležencev, ampak so slednji čedalje bolje opremljeni: ''Čolni so vsako leto boljši, več je mirnovodaških, tudi rekreativci prihajajo s tekmovalnimi čolni. Letos sta bila morda le dva tekmovalna čolna za na reko. Opremljenost se je od začetkov prireditve drastično spremenila.''

Za varnost nastopajočih je skrbelo potapljaško društvo, a večjih težav ni bilo: ''Reševalne ekipe niso imele veliko dela. Videli smo le nekaj zvrnitev, malo plavanja, nato pa so čolni nadaljevali tekmo. Zaradi preobremenjenosti je prišlo do dveh ali treh odstopov, saj je preveslati dvajset kilometrov kar zahteven zalogaj, če premalo treniraš,'' je še zaključil Klemenc.

Ne spreglejte