Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 6. 2012,
10.39

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 5. 6. 2012, 10.39

8 let, 2 meseca

Ljubič in rekordna Beletova nepremagljiva ob Cerkniškem jezeru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Minuli vikend se je po enomesečnem premoru nadaljeval Notranjski tekaški pokal. Ob Cerkniškem jezeru sta slavila Luka Ljubič in Kristina Bele, ki je v letošnjem pokalu še nepremagljiva.

Tudi Notranjci so nadaljevali z rekreativnimi teki, katerih rezultati štejejo za Notranjski tekaški pokal. V nedeljo je bil na sporedu četrti v seriji osmih tekov notranjskega pokala, ki se bo sredi oktobra zaključil s tekom po Rakovem Škocjanu. Športna zveza Cerknica je priredila 17. tek ob Cerkniškem jezeru, na katerem so se lahko preizkusili tako najmlajši, ki so tekli na razdaljah med 700 in 1500 metri, člane in članice pa je pričakala 9,2 kilometra dolga preizkušnja.

Na večinoma ravninski progi, ki so jo organizatorji leta 2010 nekoliko spremenili in je sedaj še primernejša za vse ljubitelje teka, se je med moškimi najbolje znašel Luka Ljubič. Dobrih devet kilometrov dolgo progo je pretekel s časom 30:25 in suvereno, s skoraj dvema minutama prednosti, ugnal vso konkurenco. Na drugem mestu je pristal Andrej Lindič, tretje mesto pa si je pritekel Denis Guzelj. Čeprav je Lindič s hitrim tempom za seboj pustil vse tekače, njegov čas ni zadoščal za nov rekord proge v moški konkurenci, ki ga še vedno drži Jan Breznik, ta je lani za progo potreboval 29:34. V ženski konkurenci pa nič novega, nova stara zmagovalka je postala Kristina Bele, ki v notranjskem pokalu letos še ne pozna poraza. Beletova je poskrbela tudi za nov rekord proge, in sicer je progo pretekla s časom 37:43 ter tako za minuto in pol ugnala lanskoletno zmagovalko Valentino Rebec, najboljšo trojico je zaključila Nataša Z. Aničič. Padel je tudi rekord v udeležbi, saj se je teka ob Cerkniškem jezeru udeležilo več kot 230 tekačev in tekačic.

Trenutno v skupnem seštevku Notranjskega tekaškega pokala v moški konkurenci vodi Andrej Lindič, drugo mesto pripada Aljažu Zalarju, tretji je Luka Ljubič. Med dekleti je z naskokom na prvem mestu zmagovalka vseh štirih tekov Kristina Bele, sledita ji Alenka Krže na drugem in Slavica Mlakar na tretjem.

Notranjski tekaški pokal se bo nadaljeval čez dva tedna, ko bo 17. junija v Logatcu na sporedu Olimpijski tek Logatec.

Ne spreglejte