Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 8. 2018,
12.55

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

HOFER PR članek

Sreda, 8. 8. 2018, 12.55

5 let, 8 mesecev

Kako pri teku ohraniti voljo in motivacijo?

Oglasno sporočilo
HOFER 123

Za dobro psihofizično počutje vsako telo potrebuje ustrezno rekreacijo in izbrano prehrano. Okusi in potrebe so različni, ni enotne enačbe in enake poti do cilja. Prav to pa so razlogi, ki nas večkrat pustijo obupane in na sredini zastavljenega mejnika. Kako vztrajati, segati po zvezdah, opraviti še tako težko preizkušnjo in doseči vsak zastavljen cilj? S pravo spodbudo in motivacijo je vse skupaj lažje, kot si predstavljate.

"Brez muje se še čevelj ne obuje"

Začnite počasi in v skladu s svojimi trenutnimi zmožnostmi. Pot do boljšega počutja namreč ne pozna bližnjic. Pozna pa boleče posledice, če pri vadbi pretiravamo ali si postavimo previsoke cilje.

Nasveti za motivacijo

1. Zapomnite si: še nikomur, ki je pri vadbi užival, ni zmanjkalo volje. Tek je specifična oblika vadbe, ki je priljubljena predvsem zaradi svoje preprostosti. Zanj ne potrebujete plačati vstopnine, saj lahko tečete v naravi. Časovno ga lahko prilagodite svojemu urniku in tečete takrat, ko vam dopušča čas - v jutranjih, popoldanskih ali večernih urah. Kadarkoli. Marsikdo, predvsem začetniki, bodo izgovor našli v vremenu, ki pa bo v trenutku, ko boste tek vzljubili, tudi povsem pozabljen. Pravi tekači, ki v teku uživajo, si ga privoščijo tudi v rahlem dežju ali snegu. Trening lahko opravite v družbi ali sami, ko se zatopite v svoje misli ali poslušate najljubšo glasbo.

2. Vsak dan naredite malo več. Poudarek je na malo. Če ste včeraj tekli 30 sekund, tecite danes 35 sekund. Če ste včeraj naredili 20 počepov, jih naredite danes 21. Pomembno pa je tudi, da si vzamete čas za aktivni počitek. Program HOFERjeve vseslovenske družbeno odgovorne akcije 1, 2, 3, GREMO! je namenoma zasnovan tako, da boste imeli po aktivnem tednu tudi priložnost za drobna razvajanja. Naredite to s kratkim sprehodom, lažjo vadbo ali drugo aktivnostjo, ki vas veseli. Lahko si privoščite sladoled, tortico ali drugo malo pregreho.

V dobri družbi | Foto: Iztok Kurnik V dobri družbi Foto: Iztok Kurnik

3. Ambasadorja 17-tedenskega programa brezplačne vadbe, ki ga najdete na spletni strani 123gremo.si, Jan Kovačič in Marko Potrč svetujeta, da si najprej – in to je najpomembnejše - postavite prava pričakovanja. Ne stremite k temu, da boste po koncu programa boljši od drugih. Raje se osredotočite na to, da boste jutri boljši, kot ste danes. To so dosežki, ki jih imate pod nadzorom in samo vi odločate, kako hitro jih boste dosegli.

4. Pomislite na cilje, ki si jih želite doseči in na pozitivne občutke. Kako lepo je čutiti telo, ki zmore. Lepo je čutiti moč v mišicah, gibljivost hrbtenice, lahkotnost usklajenega gibanja in prožnost sklepov. Za nameček se dobro telesno počutje odraža na vseh področjih življenja. Če ste fizično močnejši, ste boljše volje, lažje prenašate stres, bolje spite, bolj ste zadovoljni s svojim videzom in zato samozavestnejši. Zato se splača začeti. Ker boste za nagrado dobili boljše vsesplošno počutje, z njim pa tudi boljše življenje.

5. Če menite, da niste disciplinirani, si najdite nekoga, ki bo tekel in telovadil z vami. Tako boste drug drugemu v spodbudo, ko vam bo zmanjkovalo volje, obenem pa boste svoj napredek z nekom delili. V ta namen Marko in Jan potujeta po Sloveniji in organizirata skupinske vadbe, kjer se jima pridružijo številni podporniki vseh generacij. Lokacije vadb najdete na spodnjem zemljevidu. Ambasadorja sta najprej obiskala Črnomelj, zdaj pa se selita na Obalo. Za več informacij spremljajte spletno stran 123gremo.si, kjer bodo v nadaljevanju objavljeni tudi drugi datumi in ure treningov. Program HOFERjeve vseslovenske družbeno odgovorne akcije ima že več kot 3.000 podpornikov, ki so že podpisali manifest svojemu telesu in si obljubili, da jim izgovori na poti do osebnega cilja ne bodo predstavljali ovir.

HOFER 123 | Foto:

Dobrodelni koraki

Svoje uspehe bomo proslavili na največjem slovenskem tekaškem prazniku v prestolnici, kjer vas vabimo, da skupaj s preostalimi podporniki naredite nekaj dobrega za svoje telo in za druge. Za vsak vaš pretečeni kilometer v majici 1, 2, 3, GREMO! bo HOFER namenil 10 centov za otroke iz projekta Botrstvo v Sloveniji. Več informacij je na voljo na spletni strani www.123gremo.si, Facebooku in Instagramu. Pridružite se nam in delite novico naprej. Cilj je blizu in na njem nas čaka najlepša nagrada - boljše počutje in dober namen. Se vidimo!

1, 2, 3, GREMO!

Ne spreglejte