Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 9. 2018,
7.40

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek HOFER

Nedelja, 30. 9. 2018, 7.40

5 let, 7 mesecev

Jan Kovačič: Slovenija je v dobri kondiciji

Oglasno sporočilo

Vseslovenska družbeno odgovorna akcija 1, 2, 3, GREMO! se počasi bliža svojemu vrhuncu. Od 28. junija je že več kot 3.400 podpornikov podpisalo zavezo k aktivnemu življenju. Ambasadorja projekta, športni strokovnjak Jan Kovačič ter voditelj in motivator Marko Potrč, sta Slovenijo povezala v gibanju, na poti do boljšega počutja pa se jima lahko pridružite še vse do 28. oktobra. Takrat bomo združeni v dobrodelnosti tekli za boljše počutje in lepši jutri.

Foto: Iztok Kurnik | Foto: Foto: Iztok Kurnik

Ponovno se bomo družili že to nedeljo v Prekmurju

Jan in Marko sta pripravila strokovno oblikovan 17-tedenski program vadbe, ki je na voljo na 123gremo.si. Poleg tega z vadbami gostujeta na lokalnih dogodkih po Sloveniji. Led sta konec julija prebila v Beli krajini, nadaljevala na Obali, Gorenjskem, Koroškem in v Ljubljani, sedaj prihajata v Mursko Soboto. Tam se bosta s podporniki družila in vadila že to nedeljo, 30. septembra 2018, z začetkom ob 17. uri pred HOFERjem na Lendavski ulici 64. V vseh že obiskanih krajih sta doživela neverjeten odziv in dobro energijo. Kljub temu, da od začetka akcije verjame vanjo, si Jan ni predstavljal takšnega odziva: "Res sem vesel, ko nas na dogodkih obiščejo posamezniki vseh starostnih skupin in različne stopnje pripravljenosti – od rekreativcev do vrhunskih športnikov. Najbolj se mi je v spomin vtisnila gospa, ki se ni mogla udeležiti dogodka v Črnomlju in se je nato samo zaradi naslednjega dogodka v Kopru pripeljala na Obalo."

1, 2, 3, GREMO! Foto: Iztok Kurnik | Foto: 1, 2, 3, GREMO! Foto: Iztok Kurnik

Jan Kovačič je navdušen nad kondicijo Slovenk in Slovencev

Namen akcije je Slovenke in Slovence spodbuditi k skrbi za zdravje in dobro počutje, kar Marku in Janu odlično uspeva. Jan je na vprašanje, v kakšni kondiciji je Slovenija, odgovoril: "Glede na to, da je obisk na številnih tekaških prireditvah, dogodkih v sklopu akcije 1, 2, 3, GREMO! in maratonih vedno večji, je Slovenija v dobri kondiciji. Verjamem, da bomo to vsi skupaj dokazali tudi 28. oktobra na maratonu v prestolnici." Takrat bo akcija dosegla vrhunec. Z vadbo po programu se lahko namreč vsi sodelujoči udeležijo ene od razdalj na oktobrskem maratonu v prestolnici.

Skupaj bomo šli do konca. Foto: Iztok Kurnik | Foto: Skupaj bomo šli do konca. Foto: Iztok Kurnik

Skupaj za lepši jutri

Jan in Marko se bosta na maratonu v Ljubljani s tekaško skupino podala na 10-kilometrsko preizkušnjo. »Skupaj se bomo ogreli in pripravili na to, da bo tekaška preizkušnja varna in prijetna. Nato se bomo podali na start teka na 10 kilometrov. Vsak lahko teče v svojem tempu. Če pa kdo ne bo mogel preteči celotne razdalje in bo del poti prehodil, tudi ne bo nič narobe. Namen je, da se družimo, naredimo nekaj zase in hkrati za otroke«. Za vsak kilometer, ki ga bodo podporniki akcije pretekli v majici 1, 2, 3, GREMO!, bodo pri HOFERju namenili 10 centov otrokom v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Pri HOFERju vabijo, da vsi navdušeni tekači, ki bodo tekli na največji tekaški prireditvi v Ljubljani, dokazilo o prijavi na maraton oddajo na spletni strani www.123gremo.si pod zavihkom SKUPAJ NA MARATON in si zagotovijo brezplačno majico z dobrodelnim namenom.

Ponovno se bomo družili že to nedeljo v Prekmurju. Foto: Iztok Kurnik | Foto: Ponovno se bomo družili že to nedeljo v Prekmurju. Foto: Iztok Kurnik

Ste z nami? 1, 2, 3, GREMO!

Facebook: 123gremo

Instagram: #123gremo

 

Naročnik oglasnega sporočila je HOFER.

 

Ne spreglejte