Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 5. 2015,
10.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 22. 5. 2015, 10.51

6 let, 7 mesecev

Izdihljaji maja ljubiteljem gorskih tekov prinašajo premiero Gorskega teka na Golte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zadnji majski konec tedna se na Golteh obeta dvodnevna gorskotekaška poslastica, Trail Golte 2015. 30. maja bo na sporedu Gorski tek na Golte, dan pozneje pa Krožni tek po Golteh.

Ideja o snovanju novega gorskega teka se je porodila ultramaratoncu Romanu Čretniku iz Zavoda za medgeneracijsko povezovanje Zlata leta in zagrizenemu tekaču Jaki Zajšku, ki sta razmišljala, kako v mozirski konec privabiti še več ljudi, predvsem tistih, ki v tem delu Slovenije še niso bili.

Golte so se zdele idealne

"Mozirje se precej posvečajo turizmu in kot navdušena tekača, ki raje kot po cestah tečeva v naravi, sva dobila idejo, da organizirava prvi gorski tek na Golte, ki bi v naš kraj lahko privabil tudi turiste. Jaka se je osredotočil na iskanje sponzorjev, jaz pa sem prevzel organizacijski in promocijski del," je ob našem obisku Golt povedal Čretnik, ki se je le dan pred tem vrnil s svojega prvega pravega ultra trail podviga v Vipavi.

"Golte so se kot trasa zdele najbolj primerne, saj imajo zaradi smučišča že dokaj uveljavljeno ime, poleg tega so kot planinska pot ustrezno označene vse do Mozirske koče," je pojasnil Čretnik, vodja prireditve Gorski tek Golte.

Označbe so razporejene

Označbe s piramido so postavili že mesec dni pred tekmo, tik pred njo jih bodo posejali še bolj na gosto in se s tem izognili morebitnim neprijetnim pripetljajem na trasi.

"Specifika gorskih tekov je tudi v tem, da tisti, ki se zares zaženejo v progo, vidijo samo nekaj metrov pred seboj in nimajo časa pogledovati naokrog in iskati usmerjevalnih tabel," pravi Čretnik, ki je k sodelovanju pritegnil tudi državno prvakinjo v gorskih tekih Jano Bratina in državnega prvaka v gorskem maratonu, Aleša Žontarja, ki sta postala uradna ambasadorja Gorskega teka Golte za leto 2015.

Spletne prijave le še danes, zadnja priložnost na dan tekmovanja

Na gorski tek Golte in krožni tek po Golteh se po spletni poti lahko prijavite le še danes, 22. maja, potem bo prijava mogoča le še na dan dogodka, in sicer 30. in 31. maja od 8.00 do 9.00. Prijavnina v zadnjem roku znaša 20 evrov.

Animacija za otroke je zagotovljena

V času Gorskega teka Golte bodo udeleženci svoje nadobudneže lahko zaupali v varne roke animatorjev. Zaradi lažje organizacije je potrebna predhodna prijava. Prijave so mogoče do srede, 27. maja 2015.

Ne spreglejte