Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 6. 2012,
10.48

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija ulična košarka

Petek, 29. 6. 2012, 10.48

8 let, 2 meseca

Iskalci sponzorja: iz Prage skočiti v Madrid

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred uličnimi košarkarji je le še sklepno finalno dejanje, ki bo 7. julija v Ljubljani. Ekipa Iščemo sponzorja pa se bo pred ljubljanskim finalom v Pragi potegovala za vstopnico na madridski masters.

Regionalni turnirji Samsung DP v ulični košarki so zaključeni in pred 32 ekipami je le še finalna predstava, ki bo odločila o državnih prvakih in potnikih na prvo uradno svetovno prvenstvo FIBA 3x3 v ulični košarki, ki bo med 23. in 26. avgustom potekalo v Atenah. Še pred finalnimi boji pa si bodo člani ekipe Iščemo sponzorja skušali priigrati vstopnico na mednarodni turnir serije Masters v Madridu. Prva postaja, na kateri bi si lahko zagotovili pot na Iberski polotok, bo Praga.

Na turnirju na Češkem, ki so si ga "Iskalci sponzorja" zagotovili z zmago v Kopru in bo potekal zadnji junijski vikend, bo zaigralo 16 ekip iz 14 držav. Poleg slovenskih upov bodo nastopili še uličarji iz Hrvaške, Albanije, Nizozemske, Italije, Litve, Nemčije, Poljske, Romunije, Rusije, Slovaške, Turčije, Češke in Ukrajine. V soboto, 30. junija, se bodo ekipe pomerile v predtekmovalnih bojih, v nedeljo, 1. julija, pa se bodo najboljša moštva pomerila za prvaka češkega turnirja. Le prvo mesto namreč vodi v Madrid, kamor so se že uvrstili zmagovalci mariborskega regionalnega turnirja Škorci.

Iskalci sponzorja pred Prago optimistični

Člani Iskalcev sponzorja (Rok Vrečič, Simon Finžgar, Adin Kavgič in Gašper Kromar) so pred praškim turnirjem optimistični, a se zavedajo, da jih čakajo hudi boji. V kolikor jim ne bo uspelo zmagati na praškem turnirju, bodo imeli še eno možnost preboja na madridski masters, ki bo 7. in 8. septembra. Z zmago v Novem mestu so si namreč zagotovili tudi kvalifikacijski turnir v Lozani, od koder bo prvo mesto prav tako vodilo v Madrid, ki predstavlja zadnje kvalifikacijsko sito pred odhodom čez Atlantik na turnir v Miami. Če jim bo uspelo zmagati že prihajajoči vikend, bo v švicarsko Lozano odšla druga ekipa.

Ne spreglejte