Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 7. 2018,
8.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek fitnes rekreacija Ceneje.si

Sreda, 18. 7. 2018, 8.00

5 let, 9 mesecev

Imate dovolj fitnesov? Oglejte si pripomočke za učinkovito vadbo doma

Oglasno sporočilo
Ceneje.si fitnes pripomočki

Pozabite na drage dvorane in zasebne trenerje – z malo načrtovanja in dodatnega prostora lahko vse cilje dosežete z vadbo v udobju lastnega doma.

Kot verjetno že veste, obstajajo številni pomembni razlogi, ki nas spodbujajo k redni telovadbi. Da ne bomo prispevali k opravičilom, zakaj ste (spet) preskočili trening, vam ponujamo kratek pregled osnovne fitnes opreme in vadbenih pripomočkov, s katerimi lahko učinkovito vadbo opravite kar doma.

Da boste lahko svoj dom preobrazili v edino telovadnico, ki jo boste kadarkoli potrebovali, boste potrebovali naslednje pripomočke:

1. Blazina za vadbo

Če imate dovolj spolzkih tal in preproge, ki ste jo zasilno uporabljali za trening, je čas za nakup blazine za vadbo. Čeprav se jih ponavadi povezuje z jogo, bo prav prišla pri vsaki fitnes rutini, ob nakupu pa bodite pozorni, da blazina ne drsi in je enostavna za čiščenje.

Ceneje.si fitnes pripomočki | Foto:

2. Set uteži

Obstajajo številne prednosti vadbe z utežmi tako za moške kot ženske, tako da jih ne smete zanemariti, ko razmišljate o domači telovadnici. Set uteži z možnostjo nastavljanja teže bo odličen za krepitev mišic in doseganje željenega tonusa, hkrati pa se bo z nastavljivo težo prilagajal vašemu napredku. Za še večji izbor vaj, ki jih lahko izvajate z utežmi, pa lahko razmislite tudi o nakupu klopi za dvigovanje uteži. Mnoge so zložljive, tako da ne bodo zasedle veliko prostora.

3. Elastični trakovi

Elastični trakovi so vrhunski rekvizit za domačo vadbo – so praktični, majhni, prenosni in hkrati izjemno učinkoviti. Namesto dolge različice razmislite o mini elastičnih trakovih, ki običajno prihajajo v treh različicah, s tem pa omogočajo različno intenziteto raztezanja in treninga.

4. Kolebnica

Za intenzivno vadbo izberite preskakovanje kolebnice. Mnogi se strinjajo, da je ravno to ena izmed najboljših kardiovaskularnih vadb, saj pri njej uporabljamo vse mišične skupine – od nog do ramen. Edina stvar, ki jo potrebujete, so superge in kolebnica primerne dolžine.

5. Kettlebell uteži

Ta vrsta uteži ima široko možnost uporabe in je eden izmed najučinkovitejših načinov za pridobivanje moči in razvijanje mišic. Za razliko od navadnih uteži v dumbbell obliki posebna oblika kettlebell uteži drugače vpliva na prenos teže in naše ravnotežje, kar v praksi pomeni, da za kontrolirano gibanje uporabljamo več mišičnih skupin in še dodatno krepimo stabilizacijske mišice. Veljajo tudi za enega izmed bolj vsestranskih pripomočkov, saj nudijo zelo raznovrstno vadbo, s pravilnimi vajami pa omogočajo pridobivanje tako na moči kot kondiciji.

Ceneje.si fitnes pripomočki | Foto:

6. Eliptik

Če bi morali izbrati samo en pripomoček za vadbo doma, bi bila to naša izbira. Če upoštevamo strokovnjake, je eliptik idealna izbira za ljubitelje aerobnega treninga. Takšna naprava ne obremenjuje sklepov kot mnoge naprave za tek in je odlična izbira tudi kot zaključek treninga za moč.

7. Foam roller ali masažni valj

Najpomembnejši učinek masažnega valja je masaža in raztezanje mišic. Ob pravilni uporabi lahko s tem pripomočkov znatno zmanjšate bolečino v mišicah po naporni vadbi. Masiranje mišic omogoča boljšo cirkulacijo, ki pripomore h hitrejšemu okrevanju, zato še posebej priporočamo uporabo kot del raztezanja po napornem treningu.

8. Fitnes naprave

Za tiste, ki imate doma več prostora in morda razmišljate celo o namenski fitnes sobi, pa omenimo še nekaj večjih fitnes naprav. Poleg omenjenih eliptikov si lahko za kardiovadbo omislite sobno kolo ali tekalno stezo, zaradi manjše obremenitve za sklepe pa so vedno bolj popularne tudi veslaške naprave, ki so primerne za ljudi vseh starosti in ne glede na fizično pripravljenost. Če so vam ljubše vaje za moč in imate doma veliko prostora, pa razmislite o večnamenskih napravah oziroma postajah, ki omogočajo vadbo več mišičnih skupin na način, ki ste ga že vajeni s fitnesov.


Naročnik oglasne vsebine je CENEJE d.o.o.

Ne spreglejte