Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 9. 2011,
15.22

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miran Cvet

Ponedeljek, 12. 9. 2011, 15.22

4 leta, 9 mesecev

Cvet premočan za konkurenco na dirki Vipava – Nanos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V soboto se je več kot 300 kolesarjev udeležilo 16. kolesarske dirke Vipava – Nanos, ki je štela za pokal Slovenije in državno prvenstvo. Najhitrejši je bil Hrastničan Miran Cvet.

Sobotno dopoldne je bila kot naročeno za kolesarski vzpon na Nanos. Kljub toplemu vremenu so gozdovi na Nanosu poskrbeli, da kolesarjem ni bilo pretirano vroče. Zadovoljni so bili tako organizatorji kot kolesarji, ki so se razvrstili v 18 kategorij. Izžrebanih je bilo več kot 200 nagrad, glavna pa je bil kolesarski okvir. Ker je tekma štela tako za državno prvenstvo kot za pokal Slovenije, sta bili dve podelitvi. Vsak tekmovalec je prejel spominsko darilo, obrok hrane in napitek. Prvi trije v vsaki kategoriji so dobili pokale, prvih pet v kategoriji pa praktične nagrade. Prvi trije najštevilčnejši klubi so prejeli pokal in praktično nagrado.

"Udeležba je bila visoka, ena izmed bolj množičnih izvedb, od tega je bilo kakšnih desetodstotkov Italijanov. Dirka ni tako privlačna kot recimo vzpon na Vršič, zato smo še posebej zadovoljni z obiskom. Tudi veliko število nagrad, ki smo jih podelili, je pripomoglo k zadovoljstvu k dobremu obisku. Po odzivih sodeč lahko rečem, da je bila večina nastopajočih zadovoljna. K dobremu vzdušju je pripomogla tudi vipavska trgatev, ki je potekala ravno v soboto. Vzdušje v Vipavi je bilo na podelitvi fenomenalno," je strnil vtise vodja tekmovanja Branko Česen.

Dirka se je začela v Vipavi, potekala pa je preko Vrhpolja, kjer je bil tudi leteči štart, in Sanabora na vrh Nanosa. 11,5 kilometra in 775 metrov višinske razlike je najhitreje prevozil stari znanec kolesarskih vzponov Miran Cvet. Čas Hrastničana je znašal 30 minut in 34 sekund. Andi Bajc je na drugem mestu zaostal 26 sekund, le malo za njim pa je v cilj pripeljal Allesandro Magli. Čas najhitrejše predstavnice nežnejšega spola, Teje Gulič, je znašal 37 minut in sekundo.

Ne spreglejte