Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 6. 2020,
20.06

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Aljoša Matko NK Bravo NK Mura

Sobota, 20. 6. 2020, 20.06

3 leta, 10 mesecev

Poročilo s tekme Bravo : Mura

Novinec med prvoligaši je na kolena spravil tudi Muro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
NK Mura, NK Bravo | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši ljubljanskega Brava so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro z 1:0 (0:0).

Jasmin Handanović, Marcos Tavares
Sportal Maribor v večeru rekordov spet skočil tik za srečno Olimpijo #foto #video

Dejan Grabić resda tokrat ni imel na voljo kaznovanega Žana Trontlja, a to ni prav nič vplivalo na niz neporaženosti Brava. Ta je dobil že šesto tekmo zapovrstjo in je v letu 2020 kot edini še neporažen. Tokrat so Ljubljančani gostili neugodno Muro, ki pa je prekinila niz štirih zmag. Bravo se je še utrdil na šestem mestu, Mura, ki jo v sredo čaka finale pokala proti Nafti 1903, pa je ostala na četrtem.

Gledalci v Šiški v prvem polčasu niso videli zadetkov, spremljali pa so igro, v kateri je bila konkretnejša Mura. Domači igralci so v prvem polčasu zmogli vsega en resnejši strel, poskusil je Aljoša Matko, medtem ko so Sobočani imeli malce več poskusov, med katerimi velja omeniti tri.

V 15. minuti je bil v ugodnem položaju in osamljen v kazenskem prostoru Kevin Žižek, ki pa ni unovčil podaje Luke Bobičanca z desne strani. V 33. minuti je Tomi Horvat sprožil od daleč, Igor Vekić pa je posredoval. V 44. minuti se je še enkrat v ospredju znašel Žižek, ki je z roba kazenskega prostora žogo poslal malce čez prečko.

Fotogalerija Grega Valančiča (Sportida):

Fotogalerija
1 / 24

V 49. minuti je žogo po poskusu Sandra Ogrinca odbil Matko Obradović, v 57. minuti pa so Ljubljančani povedli. Svoj deseti gol sezone je dosegel Aljoša Matko, potem ko je na prvi vratnici preusmeril žogo v mrežo po kotu z desne strani, ki ga je izvedel Almin Kurtović. Žoga se je sicer na koncu od Bobičanca odbila čez golovo črto.

V 66. minuti je od daleč sprožil Kurtović, Obradović pa je bil na mestu. Minuto pozneje je Kai Cipot v ugodnem položaju žogo slabo zadel z glavo, precej bolje pa je v 68. minuti z glavo sprožil Roko Baturina, a je zatresel le vratnico Murinega gola. Mura je sicer imela pobudo v tem obdobju igre, a so domači zapirali vse dohode v nevarne cone in ohranili minimalno prednost.

Bravo bo v 30. krogu v soboto gostoval v Sežani, Mura pa bo dan pozneje gostila Domžale.

Bravo : Mura 1:0 (0:0)

Stadion Žak, gledalcev 300, sodniki: Kajtazović, Žunič in Skok.

Strelec: 1:0 A. Matko (57.).

Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, M. Matko (od 89. Kirm), Agboyi, Ogrinec, A. Matko (od 90. Abdurahimi), Kramarič, Nukić, Baturina (od 84. Kancilija).
Mura: Obradović, Šturm (od 84. Gorenc), Maruško, Karamarko, Kous (od 70. Šušnjara), Horvat, Kouter, Bobičanec, Mandić (od 58. Karničnik), Cipot, Žižek (od 70. Maroša).

Rumena kartona: Kramarič; Kouter.

Potek tekme v živo:

KONEC! Bravo je spet zmagal in prišel še do šeste prvenstvene zmage v nizu. Pravljica novinca v ligi, ki prihaja iz Ljubljane, se kar ne konča.

VIDEO: vratnica Aljoša Matka:


68. minuta: Bravo še naprej navdušuje. Po prostem strelu Sandija Ogrinca je z glavo poizkusil strelec prvega gola Aljoša Matko, a zatresel okvir vrat.

VIDEO: gol Aljoša Matka:


66. minuta: zdaj bi bilo skorajda 2:0 za Bravo. Almin Kurtović je po strelu od daleč skorajda presenetil vratarja Mure Matka Obradovića, a je bil ta na mestu in poskrbel za obrambo.

VIDEO: gol Aljoša Matka:


GOOOL! Bravo je prišel do vodstva. Po kotu je nov gol zabil nogometaš Maribora, ki je posojen k Bravu, Aljoša Matko. Napadalec Ljubljančanov je v 57. dosegel deseti prvenstveni gol sezone in potrdil, da je v odlični formi. Dva gola je med tednom zabil že Olimpiji.

VIDEO: priložnost Sandija Ogrinca:


48. minuta: zdaj pa priložnost za Bravo! S strelom je poizkusil Sandi Ogrinec, a se je z obrambo izkazal vratar Mure Matko Obradović. Po odbitem strelu je do žoge prišel Mustafa Nukić, a grdo zgrešil. Tudi, če ne bi ... Sodnik je namreč dosodil prepovedan položaj.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Kaj nas v Ljubljani čaka v drugih 45 minutah?

POLČAS! Zelo nezanimivih prvih 45 minut je za nami. Kluba, ki sta v prvih treh prvenstvenih krogih po nadaljevanju prvenstva pokazala veliko, sta tokrat ponudila bolj malo oziroma nič. Bo v drugem delu igre drugače?

44. minuta: še en strel Mure, poizkusil je Kevin Žižek. V prejšnjem krogu je zadel, tokrat pa ni bil dovolj natančen. Žoga je zletela čez gol.

VIDEO: strel Tomija Horvata:

33. minuta: zdaj končno en strel v vrata nasprotnika. Od daleč je za Muro poizkusil Tomi Horvat, a se je vratar Brava Igor Vekić izkazal z obrambo in žogo odbil v kot.

30. minuta: pol ure igre je za nami, na štadionu ZŠD Ljubljana v Spodnji Šiški pa se za zdaj ni zgodilo še prav nič razburljivega. Spomnimo, med tednom je Bravo v tem obdobju proti Olimpiji vodil že s 4:0.

15. minuta: za zdaj brez pravih priložnosti na obeh straneh.

ZAČELO SE JE! S sredine igrišča so krenili nogometaši Brava, ki so sredi sijajnega niza. Upoštevajoč tekme pred prekinitvijo zaradi epidemije novega koronavirusa namreč v prvenstvu niso izgubili že devet tekem, na zadnjih petih pa so zmagali.

Pred nami je obračun ljubljanskega Brava, ki je v prvih treh krogih pokoronskega dela sezone trikrat zmagal in navdušil predvsem med tednom, ko je v Stožicah vodilno Olimpijo premagal kar s 5:0. Tudi Mura je v izjemni formi. Tudi Mura je na treh prvenstvenih tekmah zmagala, vmes pa se z zmago prebila tudi v finale pokalnega tekmovanja, v katerem bo drugo lovoriko v zgodovini kluba naskakovala prihodnji teden.
Ne spreglejte