SiolNET. Sportal Prva liga
0,89

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Tudi slovenski sodniki pilijo formo pred nadaljevanjem sezone

Ne boste verjeli, kako hitro tečejo slovenski sodniki #video

0,89

termometer

Medtem ko se prvoligaška moštva bližajo vrhuncu zimskih priprav na spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije, ki se bo začel 22. februarja, se intenzivno pripravljajo tudi nogometni sodniki. Zadnja leta se konec januarja že tradicionalno zberejo v Novi Gorici, kjer opravijo zahtevna testiranja, ki jih predpisuje evropska nogometna zveza. Norme, ki jih morajo sodniki dosegati, zahtevajo redno vadbo, ta je glede na hitrost in napredek igre vse bolj zahtevna.

Tudi za nogometne sodnike ni bilo dolgega premora. Organizirane skupinske vadbe so začeli 7. januarja, ko se je zbralo 125 sodnikov in pomočnikov, ki delijo pravico v prvih treh slovenskih ligah.

"Vsako leto imamo tri uradna testiranja in dodatna tri testiranja za tiste, ki testiranja ne opravijo ali se teh testiranj zaradi različnih razlogov ne udeležijo," je povedal vodja priprav in testiranj ZNSS Mitja Novak.

"V društvih so obvezne priprave dvakrat na teden, kar pa je za profesionalno raven premalo, tako da tudi sami skrbimo za vzdrževanje kondicije," je pojasnil mednarodni slovenski sodnik Matej Jug.

Sodniki na tekmo pretečejo okoli 10 kilometrov, presenetljive pa so njihove najvišje hitrosti. Te znašajo med 27 in 32 km/h. 

Preberite še:

Marandici Sportal Celjani kopičijo reprezentante iz tujine Denis Klinar Sportal Klinar zapustil Mariborčane, kaj bo pokazal pregled? Matej Podlogar Sportal Mura končno odpravila neverjeten urok, enajstica Domžal #video Endri Čekiči Cekici Sportal Drugi najboljši strelec Olimpije zapustil priprave v Turčiji

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin