Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 2. 2021,
16.36

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

NK Tabor Sežana NK Celje

Sobota, 27. 2. 2021, 16.36

3 leta, 1 mesec

Poročilo s tekme Celje : Tabor

Nadaljevanje celjske agonije, prvaki so doživeli četrti domač poraz v nizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
NK Celje, NK Bravo, februar 2021 | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Celja so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti CB24 Taboru Sežani z 0:3 (0:1). Nogometaši Celja so doživeli četrti prvenstveni poraz v nizu na svojem stadionu.

NK Bravo, NK Mura, februar 2021
Sportal Koper zaustavil niz Aluminija #video

Državni prvaki kljub menjavi trenerja ne najdejo poti iz rezultatske krize. Po preblisku in zmagi v Mariboru so danes doživeli še četrti poraz v spomladanskem delu in so na osmem mestu, prednje se je prebil današnji tekmec, ki je na šesti spomladanski tekmi vendarle vpisal novo zmago, sploh prvo v sezoni na gostovanjih.

Celjani so podjetneje začeli tekmo, prišli nekajkrat v kazenski prostor gostov, a niso posebej ogrozili Jana Koprivca v vratih Tabora. Kraševci so pozneje vzpostavili ravnotežje, v 33. minuti pa je bilo dotlej še najbolj nevarno pred enimi ali drugimi vrati, ko se je žoga kotalila pred vrati Celja, Dinu Stančiču, samemu pred Matjažem Rozmanom, pa ni uspelo do nje.

V 34. minuti je spet poskusil Stančič, udaril je z roba kazenskega prostora, a le za malenkost zgrešil levi zgornji kot vrat vratarja Celja. Zadetek gostov je bil tako vse bližje, v 35. minuti pa so ga ti tudi dosegli, ko je s 14 metrov zadel Leon Sever.

Štiri minute pozneje so imeli izbranci Igorja Božiča novo veliko priložnost, a je Rozman v zadnjem trenutku malo pred golovo črto izbil žogo pred "pritiskajočim" Stančičem. V 41. minuti je na drugi strani poskusil Amadej Brecl, a Koprivec ni imel prav nikakršnih težav.

Matjaž Rozman | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Le nekaj sekund po začetku drugega polčasa je Tabor podvojil prednost, ko je na robu kazenskega prostora žogo sprejel Fahd Ndzengue, prišel sam pred Rozmana in ga ugnal za 2:0. Nekaj trenutkov pozneje so domači zaostajali že z 0:3, potem ko je Dušan Stojinović nespretno v lastno mrežo pospravil žogo po Ndzenguejevi podaji pred vrata.

Nevarno je bilo tudi v 54. minuti, ko je pred vrati z glavo poskusil Hristos Rovas, a je žoga zletela čez prečko. Jiri Jarošik na celjski klopi je skušal z menjavami rešiti, kar se je še rešiti dalo, toda v 65. minuti bi Rovas po protinapadu lahko še povišal prednost gostov, a spet zgrešil cilj.

Sežanci so v 79. minuti ostali z igralcem manj, potem ko je Mihael Briški dobil drugi rumeni karton, toda napadalno precej anemičnim Celjanom ni uspelo unovčiti niti številčne prednosti.

Celje bo v 25. krogu prihodnjo nedeljo gostovalo v Ljubljani pri Olimpiji, Tabor pa bo gostil Bravo.

Celje : Tabor 0:3 (0:1)

Arena Z'dežele, brez gledalcev, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.

Strelci: 0:1 Sever (35.), 0:2 Ndzengue (46.), 0:3 Stojinović (49., avtogol).

Celje: Rozman, Brecl, Ćalušić, Zaletel (od 63. Martis), Stojinović, Rorič, Vrbanec (od 70. Benedičič), Kuzmanović, Dangubić (od 63. Sokler), Kerin (od 46. Novak), Božić (od 70. Kljun).
Tabor: Koprivec, Ristić, Nemanič, Briški, Doukoure Grobry (od 82. Ovsenek), Makoumbou (od 82. Krivičić), Mihaljević, Salkić, Sever (od 67. Tolić), Ndzengue (od 52. Rovas), Stančič (od 52. Djalo Aldair).

Rumeni kartoni: Novak, Rorič; Briški.
Rdeči karton: Briški (79.)

Potek tekme v živo:

KONEC TEKME! Tabor je zasluženo prišel do prve letošnje zmage, medtem ko domači nogometaši doživeli še četrti prvenstveni poraz na domačem stadionu v nizu. Celje 0, Tabor 3.

79. minuta: Tabor bo v zaključku tekme igral z enim manj, zaradi drugega rumenega kartona je bil namreč izključen mladi hrvaški branilec gostov Mihael Briški.

70. minuta:
Celjani imajo le še 20 minut, da iz te tekme kaj iztržijo, a za zdaj nič ne kaže, da jim bo uspelo.

VIDEO: avtogol Dušana Stojinovića:


GOOOL!!! Tabor v 48. minuti vodi že s 3:0! Spet je bil v akciji Fahd Ndzengue, ki je po slabem posredovanju domače obrambe prišel do strela z leve strani. Žoga bi zletela mimo gola, potem pa je z neposrečenim posredovanjem vmes posegel celjski branilec Dušan Stojinović, ki je zabil avtogol.

VIDEO: gol Fahda Ndzengueja:


GOOOL!!! Nov šok za prvake. Tabor od 46. minute naprej vodi z 2:0. Zadel je mladi Gabonec Fahd Ndzengue.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Kaj nas v Celju čaka v drugih 45 minutah?

POLČAS! Tabor zasluženo vodi po prvih 45 minutah, medtem ko so Celjani pokazali res malo. Slika prvakov je zelo žalostna ...

VIDEO: gol Leona Severa:


GOOOL!!! Tabor vodi v Celju. Sežančani so unovčili premoč, ki so jo imeli v zadnjih minutah, lepo akcijo pa je v gol spremenil Leon Sever.

34. minuta: Tabor je vse bolj nevaren. Na robu kazenskega prostora je do strela prišel Dino Stančić. Za malo je zgrešil cilj.

33. minuta: po kotu je bilo vroče v kazenskem prostoru Celja, Dino Stančić pa je le malo zamudil, pa bi lahko Tabor popeljal v vodstvo.

VIDEO: strel Leona Severa:


32. minuta: od daleč je poizkusil Leon Sever in skorajda presenetil celjskega vratarja, ki je žogo odbil v kot.

15. minuta: uvodni del tekme je za nami, gola pa za zdaj še nismo dočakali. Večjih priložnosti prav tako ne. Za zdaj imajo pobudo v igri Celjani, medtem ko gostje prežijo na protinapade.

ZAČETEK TEKME! Začela se je tekma klubov, ki jima letos ne gre najbolje. Celjani, ki branijo naslov, so v tej sezoni padli precej nizko. Trenutno so sosedi z današnjimi nasprotniki na sedmem mestu. Celjani so letos na štirih tekmah trikrat izgubili in enkrat zmagali. Sežančani so odigrali že pet tekem, zmage pa še ne poznajo. Trikrat so izgubili in dvakrat remizirali.

Kdo se je znašel v začetni enajsterici NK Celje? Trener Jiri Jarošik je izbral ...

Koga je v začetno postavo izbral strateg Tabor Igor Božič? Zaradi zdravstvenih težav ne more računati na kar nekaj kandidatov:

Ne spreglejte