Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 2. 2020,
20.02

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

NK Rudar Velenje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije Ante Živković

Torek, 25. 2. 2020, 20.02

4 leta, 1 mesec

Poročilo s tekme Aluminij : Rudar

Aluminij poglobil krizo Rudarja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Nogometaši Aluminija so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar z 1:0 (0:0).

NK Mura, NK Maribor, prva liga
Sportal Maribor po zmagi na Fazaneriji Olimpiji diha za ovratnik, Celjani izvlekli točko #video

Kidričani, okrepljeni s povratnikoma po kazni Ivanom Kontekom in Nemanjo Jakšićem, so v s priložnostmi precej praznem dvoboju z zadnjeuvrščenimi Velenjčani do svoje 12. zmage prišli šele v sodniškem dodatku, ko je zadel Ante Živković. Na drugi strani je dolgo časa kazalo, da bodo Velenjčani po avgustovskem obračunu v Kidričevem spet vzeli del plena Aluminiju, a na koncu so znova ostali praznih rok. Njihov niz brez zmage se tako nadaljuje.

Ekipi v Kidričevem v prvem polčasu nista poskrbeli za kakšno večje razburjenje, pravih, nevarnih strelov ni bilo. Domači niso niti enega sprožili v okvir vrat, medtem ko so gosti dva, a tudi ta dva sta bila lahek zalogaj za Matijo Kovačića.

Ante Živković je dosegel edini zadetek na tekmi. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Ante Živković je dosegel edini zadetek na tekmi. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Do zmage v izdihljajih tekme

Tudi uvod drugega dela ni bil nič bolj razburljiv, v 56. minuti je sicer gostom uspelo poslati nevarno žogo pred gol, kjer pa jo je pravočasno odbil Renato Pantalon. V 74. minuti je na drugi strani z leve strani zgrešil Jure Matjašič, sicer pa sta ekipi bolj ali manj še naprej igrali med kazenskima prostoroma brez pravih zaključnih strelov.

Šele v izdihljajih tekme so gledalci videli edini zadetek, na veselje domačih navijačev je po podaji z desne strani s strelom iz prve zadel Ante Živković.

Aluminij bo v 23. krogu v soboto gostoval pri Bravu, Rudar pa bo gostil Olimpijo.

Aluminij : Rudar 1:0 (0:0)

Športni park, sodniki: Kajtazović, Kovačič in Praprotnik

Strelec: 1:0 Živković (90.).

Aluminij: Kovačić, Pantalon, Kontek, Vrdoljak, Matjašič, Jakšić, Vrbanec (od 72. Marinšek), Šaka (od 79. Čermak), Klepač (od 62. Štor), Leko, Živković.

Rudar: Radan, Pavlović, Filipović, Džinić, Anđelković, Ćosić, Črnčič, Kuzmanović, Krefl, Petrović (od 90. Panadić), Radić (od 69. Koprivnik).

Rumeni kartoni: Živković, Jakšić, Pantalon.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Kidričevem. Aluminij je slavil z 1:0, Rudar pa tako ostaja brez zmage.

GOOOL! Aluminij je zadel. v 92. minuti! Za zmago domačih je poskrbel Ante Živković.

Video: gol Aluminija:

56. minuta: znova so se v priložnosti znašli nogometaši Rudarja. Po napaki obrambe Aluminija je do strela v kazenskem prostoru prišel Dominik Radić, žogo pa je izbil Renato Pantalon.

Video: priložnost Radića:

Začetek drugih 45 minut v Kidričevem. Bomo v drugem polčasu videli zadetek?

Konec prvega polčasa v Kidričevem. Prvih 45 je minilo brez pravih priložnosti, Rudar je dvakrat sprožil v okvir vrat nasprotnika, medtem ko so domači ostali brez strela.

31. minuta: priložnost za Rudar! V kazenski prostor je podal Aljaž Krefl, žogo pa je pred golovo črto izbil Ivan Kontek.

Video: priložnost za Rudar:

Za nami je 15 tekme med Aluminijem in Rudarjem. Zaenkrat še brez prave priložnosti na obeh straneh.

Začetek tekme v Kidričevem.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

V Kidričevem se bosta spopadla tekmeca, ki v uvodnem spomladanskem krogu kot edina nista dosegla zadetka in vpisala prepričljiva poraza v Kranju oziroma Celju. Aluminij je kot jesenski podprvak od dvoboja v knežjem mestu pričakoval bistveno več, a po neprepričljivi igri in dveh zadetkih Mitje Lotriča ostal brez točk. Zdaj bo nastopil na domači zelenici, kjer je jeseni pogosto paral živce tekmecem.

''Zavedamo se, da je pred nami naporen ritem, ampak tako kot za nas, je naporen ritem za vse. Komaj čakam, da se tekma z Rudarjem začne, da popravimo bled vtis, ki smo ga pustili na uvodni tekmi proti Celju. Zagotovo nas čaka naporna tekma, ampak verjamem, da bodo tri točke ostale v Kidričevem,'' sporoča Nemanja Jakšić, ki je podobno kot Ivan Kontek odslužil kazen zaradi kartonov in se vrača na igrišče. Za razliko od tekme v Celju bo na voljo tudi povratnik Luka Štor, ki mu je nastop v Celju preprečila bolezen, pod vprašajem pa je nastop Anteja Živkovića, ki se je poškodoval na tekmi v knežjem mestu (0:2). Zaradi kazni bo manjkal Tilen Pečnik.

Velenjčani so na zadnjem gostovanju v Kranju prejeli tri zadetke, največ izmed vseh slovenskih prvoligašev v 21. krogu. | Foto: Grega Valančič / Sportida Velenjčani so na zadnjem gostovanju v Kranju prejeli tri zadetke, največ izmed vseh slovenskih prvoligašev v 21. krogu. Foto: Grega Valančič / Sportida

Velenjski Rudar se spopada s silovitimi težavami. Še nikoli, odkar nastopa v 1. SNL, ni tako dolgo čakal na prvo zmago. Po novem neuspehu, visokem porazu v Kranju, za devetouvrščenim Taborjem zaostaja kar 11 točk. Čeprav je trener Andrej Panadić napovedal, da bodo knapi predstavljali eno izmed presenečenj spomladanskega dela in se aktivno vključili v boj za obstanek, novih točk, s katerimi bi se približali tekmecem, kar ni in ni.

Hrvaški strateg je bil v Kranju zadovoljen z izvedbo v prvem polčasu, pri zaostanku z 0:1 so Velenjčani zadeli še okvir vrat, nato pa je sledil rezultatski potop. Lahko danes presenetijo Kidričane, ki so v soboto v Celju ponudili eno najslabših predstav v tej sezoni? Rudar nujno potrebuje točke, saj bo nato konec tedna v naslednji tekmi gostil vodilno Olimpijo.

Ne spreglejte